Elbilstrimma den som Beckham!

Fotbollslegendaren David Beckham investerar i elkonverteringsföretag.

Elbilstrimma den som Beckham!
En elkonverterad Jaguar XK120, jo man tackar. Foto: Lunaz

David Beckham är en av de allra största fotbollsspelarna genom tiderna, åtminstone om man ser till global berömmelse. Hans adelsmärke på planen var de utsökta, inåtskruvade, frisparkarna från strax utanför straffområdet.

Om han kan överföra det kunnandet till elkonvertering låter vi vara osagt, men det vi vet är att han i alla fall investerar en del av sin förmögenhet i Lunaz, elkonverteringsföretaget som specialiserat sig på att bygga om gamla exemplar av brittiska stoltheter som Jaguar, Bentley och Rolls-Royce till elbilar.

– Lunaz representerar det allra bästa av brittisk uppfinningsrikedom inom både teknik och design. Jag drogs till företaget genom deras arbete med att återställa och elektrifiera några av de vackraste klassiska bilarna. David Lorenz och hans team av ingenjörer i världsklass bygger något mycket speciellt och jag ser fram emot att vara en del av deras tillväxt, säger David Beckham.

Lunaz har varit igång sedan 2018 men har nått ut till den breda allmänheten i och med de vann priset som Best Retro EV på Top Gear Electric Awards, för sin Bentley Continental Flying Spur by Lunaz från 1961.

Restomods har blivit populärt på senare år, och exempel på det är inte minst Volvo P1800 Cyan Racing. Men faktum är att det i sverige rullar en del klassiker som konvertats till eldrift. Vi har bland annat hälsat på hos en Chevrolet Impala från 1966 som fått en drivlina från Tesla, samt en elektrifierad Volvo P1800.

 

 

Jag kan tänka mig en elkonverterad klassiker.
Ja
89
16
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.