MG lanserar ”prisvärd” elektrisk halvkombi i Sverige

MG ska nu lansera halvkombin Mulan, som bygger på deras nya elbilsplattform, även här i Sverige. Tyvärr får den inte ha kvar det legendariska namnet.

Annons
Annons

MG Mulan som den heter i Kina har fått ett väntat namnbyte inför lanseringen i Sverige. MG 4 Electric ska den istället få heta. Med den hoppas det statligt kinesiska bilmärket kunna ta sig in på marknaden som ett ”smart och prisvärt” val och då konkurrera med Volkswagen ID.3 och Cupra Born.

Batterikapaciteterna som kommer till Europa är 51 kWh och 64 kWh. Det mindre batteriet ska ge en räckvidd på 35 mil (WLTP) och det större 45 mil. Däremot har MG Sverige meddelat att de till en början enbart komer ta in MG 4 med det större batteriet.

MG lanserar ”prisvärd” elektrisk halvkombi i Sverige
Batteripaketet ska vara det tunnaste i sin klass och erbjuder då större innerutrymme.

Med en perfekt 50:50 viktfördelning, bakhjulsdrift och litiumjärnfosfatbatterier (LFP) som endast mäter 11 cm i höjd menar MG att nya halvkombin är skapad för ”optimal körglädje”. Toppfarten ligger på 160 km/h för alla modeller. 

MG 4 är den första modellen för Europa som bygger på tillverkaren SAIC Motors elbilsplattform MSP (Modular Scalable Platform).

Priserna har än så länge inte meddelats. Men den kommer lanseras i Europa under fjärde kvartalet 2022.

MG lanserar ”prisvärd” elektrisk halvkombi i Sverige
Annons
Annons
Rulla till toppen