Uppgifter: Även Camaro kan bli elsuv

Först Corvette, nu även muskelbilen Camaro och Cadillacs storsuv Escalade. GM sägs vilja knoppa av fler modellnamn för att skapa nya märken att sälja elbilar under.

Annons
Annons

Fords kritiserade drag med att sätta ikoniska Mustangs namn på en elektrisk crossoversuv har skapat ringar på vattnet. Rivalen General Motors uppges vara intresserad av att gå steget längre med sportbilen Chevrolet Corvette och göra det till ett separat premiummärke för elbilar till 2025. Nu kommer fler uppgifter från samma källa.

Det är amerikanska Car and Driver som säger sig ha en kontakt på koncernens teknikcenter. Enligt denna planerar GM inte bara att knoppa av Corvette för att sälja elbilar i premium-klassen. Även muskelbilen Chevrolet Camaro och storsuven Cadillac Escalade ska knoppas av och bli elektriska, enligt källan.

Dagens Camaro med förbränningsmotor ska läggas ned nästa år och årsmodell 2024 blir den sista. I fjol kom uppgifter att modellen kan ersättas med en helelektrisk fyrdörrars sedan. Enligt C&D:s källa rör det sig nu i stället om en fyrsitsig coupé och cab i stil med den gamla Camaron samt en ”definitivt sportig” två- eller fyrdörrars crossoversuv och en ”löst” Corvette-besläktad sportbil.

Det avknoppade Escalade ska i sin tur användas för att sälja en rejäl, lyxig sjusitsig elsuv som ska konkurrera med Porsches kommande flaggskeppssuv ”K1” på viktiga marknader som USA och Kina.

Annons
Annons
Rulla till toppen