Fler detaljer av nya Volvo V40 och XC40

Volvos hjärta – det vill säga drivlina och hjulupphängning. Volvo visar nyheter i ett rasande tempo. Och på onsdag, 18 maj, är det dags igen. Då kommer...
Annons

Fler detaljer av nya Volvo V40 och XC40
Volvos hjärta – det vill säga drivlina och hjulupphängning.

Volvo visar nyheter i ett rasande tempo. Och på onsdag, 18 maj, är det dags igen. Då kommer auto motor & sport att finnas på plats i Göteborg när Volvo presenterar sin nya ”lilla” plattformen på vilken V40 och XC40 ska byggas. Även en konceptbil kommmer att visas. Vi kommer givetvis att finnas på plats för att rapportera direkt. Missa inte det!

Förra veckan bjöd Volvo på en rejäl överraskning när de visade en bild på en front tillhörande nya V40, eller möjligen XC40. Bilden visade en strålkastare med Volvos nya signum, ”Tors hammare”.

Idag har Volvo publicerat ytterligare tre bilder på sitt nya Snapchatkonto, ”VolvoCarsGlobal”.

Bilderna visar olika detaljer på bilen, av vilka en del indikerar att det rör sig om en konceptbil, bland annat backspegeln som vi ser uppifrån. Den har en form som inte är trolig i den ”riktiga” bilen.

Mest intressant är bilden på bakrutan. Den avslöjar att det rör sig om en kombi, och lutningen är relativt kraftig, liknande V90. Alltså är det V40, eller möjligen XC40.

På en av bilderna får vi se drivlinan och hjulupphängningarna, som helt uppenbart är elektrifierad, vilket Volvo tidigare hintat om.

I mitten på bilen ser vi ett svart batteripaket och avgassystemet löper vid sidan om batteriet. Bakaxeln har inga drivaxlar och i det här fallet är det alltså en sannolik laddhybrid med enbart framhjulsdrift. Bakvagnen ser ut att ha utrymme för en differential i mitten och tar man bort batteripaketet skulle det finnas utrymme för en kardanaxel, mellan motorn fram och bakaxeln, alltså konventionell fyrhjulsdrift.

Nya Volvo V40/S40 och crossovern XC40 bygger alla på samma CMA-plattform som man utvecklat på CEVT-avdelningen på Hisingen för att passa både Volvo och Geely.

• Mer om nya CMA-plattformen och V40/XC40 på onsdag, 18 maj. 

Fler detaljer av nya Volvo V40 och XC40
Kraftigt lutad bakruta. Ungefär som V90, mer snyggt än praktiskt, alltså. Men hur ofta behöver man frakta kylskåp? Vad tror ni läsare, är det Volvo V40 eller XC40 vi ser?
Fler detaljer av nya Volvo V40 och XC40
Flera detaljer, bland annat backspegel och frontprofil. Backspegelns form är så pass extrem och liten att det knappast är en seriemodell, utan en konceptbil som vi ser.
Annons
Annons
Rulla till toppen