Nya flaggskeppsmodellen blir en stor kombikupé

Opels kommande flaggskepp döljs fortfarande under kamouflage, men vi skymtar konturerna av en stor femdörrars kombikupé. Nya Insignia Grand Sport är större än föregångaren, och får ett mer atletiskt utseende. Den officiella premiären sker till våren 2017.
Annons

2008 kom första generationen Insignia, och har nu sålts i över 900.000 exemplar. 2009 utsågs den till ”Årets Bil i Europa”. Nya generationen heter Insignia Grand Sport och är i princip klar, endast viss finputsning återstår, meddelar Opel.

Opel Insignia Grand Sport bygger på en helt ny chassistruktur. Nio centimeter längre hjulbas än nuvarande modell, men den blir bara 5,5 centimeter längre eftersom både främre och bakre överhäng är kortare. Den har en centimeter bredare spårvidd och är tre centimeter lägre. De nya proportionerna ger nästa generation av flaggskeppet ett ”dyrare” och mer atletiskt utseende, lovar Opel.

”Namnet Opel Insignia Grand Sport säger allt. Det speglar den effektiva dynamiken i Monza Concept och minner om våra forna klassiker Kapitän, Admiral och Diplomat. Vårt framtida flaggskepp representerar en ny dimension – en attraktiv kombination av elegans, styrka och sportighet”, säger Opels koncernchef Dr. Karl-Thomas Neumann.

Nya flaggskeppsmodellen blir en stor kombikupé
Nya modellen blir lite större men hela 175 kilo lättare.

Insignia Grand Sport blir också spänstigare, tack vare att den är lättare än föregångaren. Trots att den är större är den hela 175 kilo lättare. Kluriga konstruktionslösningar och lätta men starka material har resulterat i en viktminskningen. 

Nykomlingen blir inte bara större på utsidan, den sägs också blir betydligt rymligare på insidan. Hur mycket vet vi inte, men detta placerar den definitiv i övre ligan avseende storlek och rymlighet.

Opel nämner ingen pris men säger att den ska vara överkomlig och tillgänglig för en bred publik.
”Insignia Grand Sport ska vara ettt mycket konkurrenskraftigt alternativ till betydligt dyrare bilar”, skriver Opel. 

Den officiella världspremiären av Opel Insignia Grand Sport sker i mars 2017 på bilsalongen i Genève.

Nya flaggskeppsmodellen blir en stor kombikupé
Nya Opel Insignia Grand Sport blir större, lättare, rymligare
Annons
Annons
Rulla till toppen