Kia Proceed visar framtida Shooting Brake

Kia har pratat i många år om att vill skapa mer ”habegär” kring sina modeller och sportiga fyrdörrarsmodellen Kia Stinger är bara början. På Frankfurtsalongen ska Kia...
Annons

Kia har pratat i många år om att vill skapa mer ”habegär” kring sina modeller och sportiga fyrdörrarsmodellen Kia Stinger är bara början. På Frankfurtsalongen ska Kia visa upp nya Proceed Concept, en hal och låg shooting brake som vilar på samma tekniska grund som nästa generation Kia Cee’d.

Att bygga en shooting brake vore något helt nytt för Kia. Konceptbilen har utvecklats bara 500 meter från Frankfurtsalongens mässhall. Gregory Guillaume, chefsdesigner i Europa, berättar att man söker något annorlunda:

”Det är många europeiska bilförare som nu söker ett prestandaalternativ till tredörrars halvkombin, och då började vi fundera på en ny cool modell i Cee’d-familjen. Proceed Concept representerar en ny, djärv vision om hur kärnvärdena i pro-cee’d skulle kunna återfödas och vitaliseras för en ny generation prestationsinriktade förare.”

Sidoprofilen är verkligen låg med en taklinje som skapar ett mellanting av kombi och coupé. B-stolpens närvaro (finns den kvar bakom glaset?) är borttrollad tack vare att dörrarnas fönster ligger tätt intill varandra. Över bakhjulet sitter en markerad C-stolpe som förstärker coupékänslan och som vi ser är konceptbilen ”femdörrars”. Därmed kombineras både snyggt utseende och ett rätt stort mått av vardagspraktisk bil.

Den låga profilen på Kia Proceed Concept förstärks av de stora 21-tumsfälgarna och konceptbilen är lackad i ”Lava Red”.

Kan det då bli tal om serieproduktion av Kia Proceed? Uppenbart är Kia vill mäta av publikens reaktion på karossformen och se om ”gamla” tredörrars Pro Ceed GT kan få en ny typ av efterföljare. Nuvarande Cee’d-generationen kom 2012, så den bör ersättas ganska snart.

Många frågor söker sina svar och vi får se vad Kia berättar när Frankfurtsalongen öppnar 12 september. Hittills har vi bara fått tre bilder av Kia Proceed och hoppas givetvis på fler i nästa vecka.

 

Kia Proceed visar framtida Shooting Brake
Kia Proceed visar framtida Shooting Brake
Kia Proceed visar framtida Shooting Brake
Kia Proceed visar framtida Shooting Brake
Kia Proceed visar framtida Shooting Brake
Annons
Annons
Rulla till toppen