Teslan fattar eld i parkeringsgarage – se det blixtsnabba händelseförloppet

En Tesla Model S självantände plötsligt och började brinna i ett parkeringsgarage i Shanghai nu i helgen. En övervakningskamera fångade händelsen och filmen visar hur...
Annons

En Tesla Model S självantände plötsligt och började brinna i ett parkeringsgarage i Shanghai nu i helgen. En övervakningskamera fångade händelsen och filmen visar hur otroligt snabbt det går från den första rökutvecklingen tills att bilen är övertänd.

I ett uttalande säger Tesla att man skickat ett team tekniker som ska undersöka vad som kan ha orsakat branden.

”Efter att ha hört om olyckan som skedde i Shanghai så skickade vi ett team. Vi för aktivt en dialog med lokala myndigheter och enligt den informationen vi har idag så har ingen människa skadats.”

Bränder i elbilar är inte helt lätta att ta hand om eftersom de kan vara svåra att släcka. Det är heller inte ovanligt att de antänder en gång till efter ett antal timmar och ibland till och med dagar. Vi har tidigare skrivit om hur räddningstjänsten i Nederländerna har börjat sänka ner brinnande elbilar i vattenbad för att undvika att det tar eld igen

Vi kan också tillägga att det förstås inte är ovanligt att förbränningsbilar börjar brinna. Vi har tidigare skrivit om BMW:s problem med dieselbilar som plötsligt börjar brinna.

Uppdatering 24/4: Filmen är borttagen från Twitter.

Annons
Annons
Rulla till toppen