Bekräftat: Då släpps Polestar 3

I oktober kommer Polestar att dra av täcket på sin första suv 3. Det rör sig om ett sportigt syskon till den eldrivna ersättaren till dagens Volvo XC90.
Annons

I år kommer Volvo-ägda Polestar att släppa sin tredje modell, elsuven 3. Som Recharge tidigare har rapporterat är det en stor suv av sportigare snitt än Volvos XC90-efterträdare Embla som den ska dela plattform med.

Avtäckningen ska nu ske i oktober, bekräftar Polestar i ett pressmeddelande om tillverkarens försäljning under det första kvartalet 2022:

– Vi tror att vår framtida tillväxt kommer att accelerera ytterligare tack vare att vi går in på den lukrativa suvmarknaden senare i år när det blir världspremiär för den efterlängtade elektriska prestandasuven Polestar 3 i oktober, säger Polestars vd Thomas Ingenlath i pressmeddelandet, där det även framgår att Polestar missade sitt försäljningsmål på 65 000 bilar under Q1 med 15 000 på grund av komponentsbrist och nedstängningar i Kina.

– Polestar 3, som ska tillverkas i USA och Kina, kommer att skilja sig från andra suvar och stärka vår tillväxt på vägen mot nästa fas, fortsätter Polestarchefens uttalande.

Orderböckerna för Polestar 3 kommer att öppnas direkt vid lanseringen.

Bekräftat: Då släpps Polestar 3
Polestar 3 kommer att erbjudas med antingen två- eller fyrhjulsdrift.

Thomas Ingenlath har tidigare uppgett till amerikanska Car & Driver att bilen blir både lyxigare och snabbare än sitt Volvosyskon. Med en lite coupéaktig, sluttande taklinje kommer 3 endast att erbjudas med två sätesrader, till skillnad från XC90/Embla som ska gå att köpa med tre.

Fyrhjulsdrift kommer att vara valbart på de marknader där det efterfrågas, exempelvis Norge och Österrike, uppgav Polestarchefen samtidigt till C&D.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen