Nu är det officiellt: Här är de fulaste bilarna enligt ägarna

Här är modellerna som köparna verkligen inte valde för utseendets skull.
Annons

Vad gör en bil riktigt snygg? Den frågan är förstås helt upp till var och en, men om många bilägare får säga sitt kan vi ändå skapa oss en uppfattning om vilka som är Sveriges snyggaste och fulaste bilar.

I den här undersökningen har vi hämtat ut siffror från auto motor & sports unika begagnatdatabas med över 50.000 bilbetyg från ägarna själva. Du som är Premiummedlem kan själv söka i databasen här.

Exakt vad som räknas in i begreppet ”snygg” är alltså helt individuellt, men det verkar ändå som att det finns en liten checklista med några ingredienser som ams-läsarna gärna ser i en bil för att den ska räknas som snygg. Det är en sportig kaross, gärna med slank coupélinje och ett häftigt varumärke.

Nu är det officiellt: Här är de fulaste bilarna enligt ägarna
I toppen hittar vi bland andra Porsche 911, Jaguar F-Type, Alfa Romeo Giulia, Porsche Cayman, Ford Mustang och Tesla Model S. Men också lite billigare och vanligare bilar som Audi A5 och BMW 4-serie Gran Coupé.

Snygg coupélinje och häftigt varumärke är också två ingredienser som verkligen inte finns i elbilen Nissan Leaf, som utses till Sveriges fulaste bil av ägarna. Med ett designbetyg på bara 54 procent (snittbilen har 86) är Leaf överlägset sämst.

Det är framför allt första generationen Leaf som ägarna beskriver som ful, med sitt lite bulligt klumpiga bakparti och snälla uppsyn. Andra generationen får mycket bättre betyg.

Men Leaf har väldigt många andra kvaliteter, enligt ägarna: de gillar komforten, ljudnivån och ekonomin. Nissan har verkligen lyckats bygga en prisvärd elbil med hyfsad räckvidd, som även är attraktiv som begagnad.

Nu är det officiellt: Här är de fulaste bilarna enligt ägarna

Tvåa i bottenlistan är laddhybriden Mitsubishi Outlander PHEV som ändå lyckas betydligt bättre än Leaf. Outlandern får 68 procent i designbetyg och ägarna tycker den ser klumpig och plastig ut.

Lite längre upp på listan, men ändå med dåliga designbetyg, hittar vi Skoda Fabia, Volvo V70, Mercedes B-klass, Subaru Forester och Kia Niro. Även BMW i3 och Volvo XC70 finns med i bottenlistan.

Fotnot: Bilbetygen är hämtade ur auto motor & sports begagnatdatabas. Vi har rensat bort bilmodeller med färre än 30 svar. Vi valde modellår 2014–2019.

Annons
Annons
Rulla till toppen