Prylkoll: Mer vrid och exklusiv honung

Vi klämmer och känner på nya prylar – som dashcam och Rolls-Royce-honung!

Prylkoll: Mer vrid och exklusiv honung
Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: redaktionen@automotorsport.se


Tittut i rutan

Instrumentbrädekameror har börjat bli mainstream, och på goda grunder. Inte nog med att man kan klippa ihop klickmonster för YouTube, kameror i bilen gör det mycket lättare för försäkringsbolagen att reda ut trafikolyckor och se till att rätt person hålls ansvarig. En dashcam kan också ge billigare försäkring och lägre självrisk.

Lamax nya Dashcam C9 har 2K-upplösning, 2,7-tumsskärm, 150° vidvinkel, GPS, G-sensor med mera. Allt du behöver, med andra ord.

Pris: 1 849 kr
LÄS MER: www.seabeach.se


Mer vrid i hybriden

Audi Q5 55 TFSI e Quattro är ingen slö bil till att börja med – redan i originalutförande är den faktiskt snabbare än den påstådda värstingen SQ5.

Men det har inte stoppat ABT Sportsline från att göra den ännu bättre. Med deras motoroptimering ökar systemeffekten till hela 425 hk och 500 Nm. Inte illa för en miljövänlig familjebil.

Pris: Ca 28 500 kr inkl installation
LÄS MER: abt-sportsline.com


Garage Italias klädkollektion

Garage Italia är en Milanobaserad kreativ studio som har gjort sig känd för en mängd unika bilkreationer genom åren och den ligger bakom allt från en modern tolkning av strandbilen Fiat Spiaggina till en specialversion av Pagani Huayra inspirerad av en turbindriven Fiat från 1950-talet.

Nu har de även börjat sälja kläder och accessoarer, tillgängliga för alla som vill visa sitt stöd för studions galenskaper.

Pris: 47 euro för en t-shirt
Läs mer: shop.garage-italia.com


Världens mest exklusiva honung

Medan bilproduktionen i Rollsfabriken i Goodwood tillfälligt är coronastängd är det alltjämt full fart på honungsproduktionen.

Ja, du läste rätt. Rolls-Royce har sedan 2017 en bigård med 250 000 bin, ett initiativ som är ett svar på det allvarliga hot som bin står inför. Men de producerar också "honungens Rolls-Royce".Det som gör den så exklusiv är att den bara är tillgänglig för företagets gäster.

För att få smaka honungen måste man alltså först köpa en Rolls-Royce och åka till Goodwood för att hämta den.


Nygammalt med finess

Älskar du din gamla Porsche, men önskar att den hade blåtandskoppling och Apple Carplay? Vi fattar. Och det gör Porsche också.

Deras klassikeravdelning lanserar nu en serie infotainmentsystem byggda för att passa perfekt i företagets äldre modeller både estetiskt och tekniskt, samtidigt som de har alla moderna funktioner man kan önska sig.

Bilderna talar för att de har lyckats rätt bra med att få till en smakfull integrering.

Pris: Ca 15 000 kr
Läs mer: porsche.com