Prylkoll 7/2021: Analoga apelsiner och slovensk skönsång

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Som en snyggare skärm till bilspelet. Och som ams-läsare får du rabatt på Hoffman-klocka.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: joakim.dyredand@automotorsport.se


Klarare kurvor

Virtuell racing, eller sim-racing, växer enormt. Och vilken materialsport det är! Snabb dator, bäst ratt/pedaler och så vidare – till den ultimata skärmen som du ser här. AOC har gjort gemensam sak med Porsche Design, där den förstnämnda ser till att grafiken blir snabb, skarp och allt det där – den sistnämnda står för nyskapande form.

Skärmens ställning ser ut som en kraschbur och Porsche Design AOC AGON PD27 kan projicera en logotyp i valfri färg mot ytan den står på, som vissa bilar gör mot asfalten. 

Läs mer: eu.aoc.com • Pris: Ca 7 500 kr


Analoga apelsiner

Luftfräschare fick ett ordentligt uppsving, mest bland ungdomar och lastbilschaufförer, när Poppys lanserades för några år sedan. Att ett flertal bilister har fått böta för att ha placerat produktens lysdiodplatta synlig genom vindrutan är en annan historia.

Det problemet föreligger inte om man satsar på klassikern Wunder-Baum. Orange Juice är namnet på den senaste doftgranen, med lukt av saftiga apelsiner och söt mandarin. 

Läs mer: seab.sePris: Ca 30 kr

Slovensk skönsång

Mycket vill ha mer. Och kör du med BMW X5 M (F95) eller X6 M (F96) men känner att sportavgassystemet inte gör skäl för namnet finns en lösning från slovenska Akrapovič. Deras nya Slip-On Line-system är utfört i titan, med kolfiber längst ut på ändrören som värmeskydd/dekoration.

Förutom ett både djupare och friare ljud är systemet dessutom 8,4 kg lättare än original. Akrapovič lyckades också få fram en ökning med 12 hk (vid 2 400 r/min) samt 35 Nm (samma varvtal) vid mätning i deras bromsbänk.

Läs mer: peansweden.com • Pris: Ca 70 800 kr


Miljöanpassad

Den som har försökt dra el utomhus på vintern vet vad kyla gör med elkablarna. Stelheten drabbar givetvis även laddsladdarna till elektrifierade bilar. Därför har Defa tagit fram en laddkabel som är specialanpassad för nordiska förhållanden. Nya eConnect ska vara över 40 procent mer flexibel i låga temperaturer än alla andra motsvarande produkter på marknaden och även ge optimal prestanda i ner till -30 grader.

En tacksam detalj är en ny hängare för skyddslocket så att detta inte riskerar att repa bilen vid laddning. Laddkabeln finns för både 1-fas och 3-fas och erbjuds i olika längder.

Läs mer: defa.com • Pris: Från cirka 2 000 kr.


Svenskt från New York

Österrikaren Max Hoffman flyttade till New York 1941. Hoffman Motor Company kom att bli exklusiv importör för flera bilmärken och Max såg även till att bland annat Mercedes 300 SL, Porsche 356 Speedster och BMW 507 realiserades. Hoffman Watches är också baserat i New York men grundaren Wilhelm har ingen koppling till Max. Faktum är att Wilhelm är från Sverige!

Hans klockor blandar klassisk design med modern estetik – till ett förbluffande bra pris. Racing 40 (som avslöjar boettmåttet 40 mm) finns i ett flertal färgställningar på både urtavla och boett. Med koden "automotorsport" får ams-läsare 15 procent rabatt vid köp. 

Läs mer: hoffmanwatches.com • Pris: Ca 1 800 kr