Prylkoll 13/2021: Bättre mikrofiber och ljus i garaget

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Denna gång: en bok som guidar dig till allt spännande som finns utanför Nürburgring – och en takbox för Taycan.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: joakim.dyredand@automotorsport.se


Varvet runt varvet

Häng med nu, Frank Berben-Grøsfjeld är holländaren som flyttade till Danmark, köpte en Porsche i Sverige och sedan började producera den ultimata guiden till trakterna runt Nürburgring.

I denna 312 sidor tjocka bok (tysk och engelsk text) hittar du 14 rutter som kommer att visa dig det bästa av Eifel. Ladda ner navigeringsappen Calimoto, skanna QR-koden vid önskad rutt och låt äventyret börja.

Frank har fyllt boken med sina egna vackra bilder, vilka ökar suget i restarmen. Tips och familjeanpassade utflyktsmål, utöver rutterna, skapar en matig helhetsupplevelse – redan före avfärd. Nästa bok är på gång och kommer att avhandla Danmarks bästa vägar.

Läs mer: 360roadbooks.comPris: Ca 500 kr


Laggexpressen

En takbox från Porsche Tequipment, alltså biltillverkarens tillbehörsprogram, är inte en vanlig box försedd med ordet Porsche i krom. Namnet "Performance roof box" förpliktigar och den här laggexpressen har efter timmar i vindtunnel och tusentals kilometrar på testbanor godkänts för att framföras i 200 km/h – om den sitter på Taycan. Förutom att komma först till Alperna kan köpare även beställa dekorbladen i bilens färg. Utöver svart finns Dolomite Silver, Carrara White and Volcano Grey – eller grundlackade blad för dig som har annan kulör på din Porsche. Lastkapaciteten är 480 liter/75 kg.

Läs mer: porsche.sePris: 15 730 kr


Stag i ljus

En sak är säker, man kan aldrig få för mycket ljus när det ska fixas med bilen. Vad som gör LEDinspect Flood intressant är att den bara är sju centimeter tjock, och därmed går att skjuta in nästan överallt.

Med ett ljusflöde på 2 000 lumen och 6 000 Kelvin i ljustemperatur lär du se det du önskar och lite till. Arbetslampan har handtag, magnetfäste och två USB-portar, den kan alltså även användas som powerbank.

Läs mer: osram.sePris: Ca 850 kr


Reducerad reprisk

Sommarsolen har kanske bekräftat dina farhågor, det är hög tid att vaxa bilen. När det kommer till en detalj som mikrofiberduken har kanske du precis som jag stört dig på att de billigare dukarna har både tvättrådslapp och kantsömmar, i värsta fall sydda med typ fisketråd. Reprisken är därmed avsevärd. Turtle Wax Hybrid Solutions Microfiber Kit är det långa namnet på en påse innehållande en duk (kvaliteten 400 gsm, 70 x 50 cm) utan kantsömmar samt tre appliceringssvampar. Wax on, wax off!

Läs mer: seab.sePris: Ca 130 kr


20-talslinjer

Matthew Humphries är en brittisk bildesigner med bland andra Morganmodellerna Aeromax, Supersports and 3 Wheeler på sin cv. Hans intresse för klockor utmynnade 2014 i märket MHD Watches. Samtliga modeller som hittills har producerat sticker ut med avancerade boetter inspirerade av bilepoker.

MHD Type 2 har linjer som hyllar Bentley 3 Litre, Bugatti Type 35 och Alfa Romeo 8C Zagato. Det automatiska urverket är japanska Miyota 9130 med 42 timmars gångreserv. Boetten är 40 mm och Type 2 produceras i endast 100 numrerade exemplar.

Läs mer: mhdwatches.comPris: Ca 8 800 kr