Prylkoll 15/2021: McBrillor och vassare halogen

Vi fortsätter att klämma och känna på prylar. Denna gång "solisar" med livstidsgaranti och Pirelli som lanserar ett däck för skogsbrukets bästa.

Tipsa oss!

Har du någon pryl som du är nyfiken på? Mejla: joakim.dyredand@automotorsport.se


Märkt för märke

Pirelli blir först i världen med att producera FSC-certifierade däck. FSC, Forest Stewardship Council, är en ideell organisation som arbetar för ett miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar med hjälp av standarder och certifiering.

Det nya P Zero-däcket kommer att börja originalmonteras på BMW X5 xDrive45e och finns ännu inte till försäljning på eftermarknaden. En bra början, så det blir tummen upp.

Läs mer: pirelli.sePris: Ej klart


McBrillor

Brittiska Sun God grundades 2013 av äkta paret Ali och Zoe Watkiss. För att minska klimatavtrycket arbetar man utan mellanhänder (bara nätförsäljning) och med livstidsgaranti.

Nu släpps "solisarna" Renegades och Sierras i en begränsad upplaga i samarbete med F1-teamet McLaren. Välj mellan linserna Smoke (svarta) och Fire (bilden). Båda tillverkade i 8KO som är lättare och mer hållbart än traditionell polykarbonat. Senare i år kommer glasögon designade av Lando Norris och Daniel Ricciardo.

Läs mer: sungod.coPris: Ca 1 400 kr


Kimieffekten

Bernd Georgi och Horst Kern är två skatare från München. De kan alltså en hel del om polyuretanhjul – och mode. Detta resulterade i att de 1996 startade Floyd, ett företag fokuserat på reseffekter.

Nu har Floyd blivit sponsorpartner till Alfa Romeo Racing. Givetvis lanseras också en Alfa Romeo Racing Orlen Limited Edition-väska.

Läs mer: floyd.onePris: Ca 4 400 kr


Van Life

Med restriktioner kring flyg- och utlandsresor finns det en annan typ av utfärd som växt sig stark – den med husbil. Livsstilen van life är het och som ett snabbt svar på detta lanserar Garmin navigatorn Camper Van. I denna finns nya funktioner som Trendy Places, Local Spots och Roadtrip Routes. Men även Green Guide från Michelin – för den som vill vara både bohem och finsmakare. Samt Birds Eye Satellite Imagery som ger en tydlig överblick av omgivande landskap och avslöjar dolda stigar till platser längre bort. 

Läs mer: garmin.sePris: Ca 3 400 kr


Väg i ljus

Vi finns kvar, vi som har halogenstrålkastare på våra bilar. Nu släpper Osram sin Night Breaker 200. Den har inte bara ett coolt namn, Osram menar att det är deras största produktnyhet för året till och med. Halogenlampan, som finns i H4 och H7, ger 200 procent högre ljusstyrka och upp till 20 procent vitare ljus (färgtemperatur 3 900 K) jämfört med minsta lagstadgade standard. En maximalt 150 meter lång ljusbild gör det lättare att upptäcka faror och hinder – när kvällarna blir mörkare.

Läs mer: osram.sePris: Ca 400 kr/par