Alrik: Volvo – såsom i himmelen

Volvos nya vd framstår som en bil-Jesus i himlen när han presenterar nya Volvo EX90.

Alrik: Volvo – såsom i himmelen
Vill Volvos vd framstå som bil-Jesus?

Detta är en kommenterande text. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning


Jim Rowan hade tydligt landat i himlen där han presenterade hur Volvo ska inleda en ny säkerhetsera. Den skotske Volvo-vd:n promenerar bland moln och snyggt digitaliserade bollar till soft "himmelsloungemusik".

Som en modern biljesus i vit tröja och beige linnekavaj predikar han säkerhet.

Med bland annat Lidarsensorer ska bilen få "en osynlig säkerhetssköld".  XC90-ersättaren – som får namnet EX90 – ska bli den säkraste Volvon någonsin.

Allt annat hade varit otänkbart för märkets nya flaggskepp.

Lidar ska reducera risken för allvarliga olyckor med upp till 20 procent och förmodligen ska vi undermedvetet tänka att Volvo klarar av det som gud inte kan: att på riktigt hjälpa till att undvika olyckor.

Det måste vara därför som Jim Rowan promenerar runt i himlen. Men är det inte den vi vill undvika? Eller är livet i Volvos värld som att leva i paradiset?

Hade det inte varit bättre att hålla presentationen i verkligheten, kanske vid löpande bandet på Torslandafabriken? I verkligheten där vi alla lever. Lite mer jordnära.

Men då hade jag inte skrivit den här lilla korta betraktelsen av hur bilmärken av idag slår knut på sig själv för att sticka ut från mängden och framstå som något mer än en bil.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.