VW Lupo ersätts med modell från Kina

Volkswagenkoncernen har beslutat att inte satsa på någon Europatillverkad efterföljare till minibilen Lupo, skriver Automotive News Europe. I stället fyller man luckan under Polo med...
Annons

Volkswagenkoncernen har beslutat att inte satsa på någon Europatillverkad efterföljare till minibilen Lupo, skriver Automotive News Europe. I stället fyller man luckan under Polo med en modell som kommer att tillverkas i Kina.

”Kinabilen” med kodnamnet A000 ska tillverkas i den kinesiska staden Changchun med början 2003. ”Lupo motsvarar inte de krav som ställs på en minibil”, säger en anonym källa inom koncernen. ”Den ligger prismässigt för nära Polo.”
Enligt VW-chefen Ferdinand Piëch blir ”Kinabilen” fyrsitsig, med ett pris motsvarande mellan 50 000 och 60 000 kronor. Modellen bygger på en helt ny, liten plattform på vilken det ska tillverkas omkring en miljon exemplar per år. Eventuellt blir det också på samma plattform en avläggare under Skoda-namnet.
Efterföljaren till Seat Arosa, som idag är systermodell med Lupo, kommer i stället att bygga på samma grund som nya Polo, som börjar säljas i höst och blir märkbart större än dagens Polo.

Annons
Annons
Rulla till toppen