Chryslermodellerna ska leva längre

Chrysler kommer att förlänga intervallen mellan modellbyten från fem till sex år, meddelar Chryslerchefen Dieter Zetsche. Det betyder mycket för lönsamheten, förklarar han, och intresset...
Annons

Chrysler kommer att förlänga intervallen mellan modellbyten från fem till sex år, meddelar Chryslerchefen Dieter Zetsche. Det betyder mycket för lönsamheten, förklarar han, och intresset för bilarna kommer att hållas uppe med ansiktslyftningar efter tre år.

DaimlerChrysler behöver hålla i slantarna, och senaste greppet för att få rätsida på ekonomin på lång sikt, är att låta varje modellserie få en längre livscykel.
Chryslerchefen menar att en av orsakerna till företagets dåliga ekonomi är att man lanserade för många modeller på en gång inför 2001. ”Räkna med att Chryslermodeller i fortsättningen kommer att produceras under sex år, mot det nuvarande genomsnittet på fem år, säger Dieter Zetsche.
För att ändå hålla köparintresset uppe kommer modellerna att genomgå en ”större ansiktslyftning” efter halva livstiden.
Den här filosofin ger betydligt bättre ekonomi, även om man räknar kostnaderna för moderniseringen i mitten av livscykeln, förklarar Dieter Zetsche.
PT Cruiser är första modellen som påverkas av den nya policyn. Den säljer bra idag, och kommer inte att läggas ner när den fyller fem år, säger Chryslerchefen till Automotive News Europe.
”Vi är numera övertygade om att det är mycket förnuftigare att hålla en bilmodell aktuell under en längre period.”
PT Cruiser-programmet kommer att kompletteras med en ren kombiversion under slutet av 2002 och en cabriolet som sannolikt lanseras under 2003.

Annons
Annons
Rulla till toppen