”Nu är det full attack som gäller”

På söndag är det dags för säsongens andra CART-lopp – och Kenny Bräck är revanschsugen. Dels för det olyckliga premiärloppet i Mexiko och dels för...
Annons

På söndag är det dags för säsongens andra CART-lopp – och Kenny Bräck är revanschsugen. Dels för det olyckliga premiärloppet i Mexiko och dels för de två tidigare misslyckade loppen i Long Beach, Kalifornien.

– Nu är det full attack som gäller. Jag kommer inte att köra defensivt bara för att jag blev påkörd bakifrån och tvingades bryta säsongspremiären i Mexiko”, säger Kenny.
Toyota Grand Prix of Long Beach är CART-seriens första stadslopp. Kenny kvalade in som tvåa i fjol, men tvingades bryta på grund av trasig drivaxel. Första gången han körde Long Beach var han inblandad i en fadäs och fick bryta.
– Long Beach är ett klassiskt lopp och lite speciellt med sin rika historia både från Formel 1 och CART. Hit kommer alltid en storpublik, det handlar om 120 000-130 000 åskådare. Och miljön nära beachen vid Stilla havet och alla kändisar som brukar vara närvarande gör tävlingen extra spännande, kommenterar Kenny.
Han tycker att bilen är bättre nu än inför CART-premiären på Fundidora Park i Monterrey, Mexiko, för en månad sedan.
– Efter de tester vi gjorde på Sebring i Florida härom veckan tror jag att vi har en konkurrenskraftigare bil den här gången. Jag hoppas att vi bara behöver göra finjusteringar när vi väl rullar ut bilen i Long Beach.
CART-serien innebär många stadslopp, vilket kräver att stallen kommer väl förberedda.
– Naturligtvis har jag en förhoppning om att kvala in långt fram, det är nästan en nödvändighet för att lyckas på de här banorna. Det är som bekant inte helt lätt att köra upp sig om man inte är med där framme redan från start.
Angående Sveriges Televisions beslut att sända årets CART-serie i sin nya digitala kanal, SVT Extra kommenterar Kenny nöjt:
– Det är roligt att Sveriges Television tar tillvara det stora intresse för racing som finns i Sverige. Tittarsiffrorna från de eftersända tävlingarna förra säsongen var ju fantastiska med uppåt 500.000 tittare trots fyra dagars eftersändning och jag är jätteglad att man i likhet med ifjol även nu satsar på ett motormagasin i SVT 2 på tisdagskvällarna, det vill säga två dagar tidigare.
Kenny Bräck får en intensiv arbetsvecka, då han tillbringar tisdagen på Indianapolis Raceway hemma i Indiananpolis för att testa den bil han ska köra i Indy 500 den 26 maj.
– Det är ingen idealisk situation med tanke på att jag flyger till Kalifornien på tisdag kväll, men vi måste hinna med testdagar med den bilen också. Och direkt efter tävlingen i Long Beach flyger jag tillbaka till Indianapolis för nya tester inför Indy 500 i början av nästa vecka.

Annons
Annons
Rulla till toppen