Dubbelt Ferrari vid årets San Marino GP

Årets San Marino Grand Prix på Autodromo Dino e Enzo Ferrari i Imola blev en helröd historia. Michael Schumacher var helt överlägsen och kunde köra...
Annons

Årets San Marino Grand Prix på Autodromo Dino e Enzo Ferrari i Imola blev en helröd historia. Michael Schumacher var helt överlägsen och kunde köra i mål före teamkompisen Rubens Barrichello till Ferrari-tifosis obeskrivliga glädje.

Autodromo Dino e Enzo Ferrari i Imola är Ferraris hemmabana, Modena och Maranello ligger bara 100km bort vid Autostradan mot Milano!
Den ende som kunde hota Ferrariparet var BMWWilliams Ralf Schumacher, men idag räckte inte ens den tiocylindriga BMW-motorns alla hästkrafter. Juan Pablo Montoya körde in på fjärde plats och tog hem viktiga konstruktörspoäng till BMWWilliamsf1 Team.
Ferrari-fans vädrade morgonluft i dubbel bemärkelse när Barrichello och Schumi var snabbast under söndagsmorgonens halvtimmeslånga warm-up. Uppvärmingen gick i kallt, men torrt, väder. Juan Pablo Montoya hade den tredje tiden före de båda Sauber-Petronasbilarna.
Racet avgjordes redan i starten. Michael Schumacher, som startade från pole position, fick en bra start och stod sen inte att hota. I själva verket drog han ifrån det övriga fältet med lätthet!
Rubens Barrichello försökte haka på Schumi och ämnade kasta in sin röda bil på innern inför Tamburellokurvorna. Men till sin besvikelse upptäckte ”Rubinho” att i det spåret fanns redan Ralf Schumacher i BMWWilliams som fått en mycket bra start från andra led. Rubens tvingades pruta och så var ställningen i toppen etablerad: Schumi, Ralf, Rubens och Montoya. Därefter Kimi Räikkönen och David Coulthard.
Barrichello övertog ledningen på det 31:a varvet då bröderna Schumacher båda gick i depå. Påföljande varv går Barrichello i depå och lyckas komma ut igen före Ralf.
På det 46:e varvet går de båda Schumacherbröderna åter i depå samtidigt och Barrichello övertar åter ledningen momentant.
Nästa varv går Barrichello i depå, men kommer ut som tvåa. Loppet ser ut att vara kört. På det 54:e varvet varvar Schumi Coulthard. Ytterst pinsamt för herrar Dennis och Haug.
På det 62:a varvet flaggas Schumi av som segrare med ”Rubinho” som tvåa. Ralf hade kommit närmare, men inte tillräckligt för att kunna hota.
Nästa lopp är Circuit de Catalunya i Barcelona om 14 dagar.

Resultat San Marinos Grand Prix.
1. Michael Schumacher, Ferrari, 1.29.10.789
2. Rubens Barrichello, Ferrari, 1.29.28.696
3. Ralf Schumacher, BMWWilliams, 1.29.30.544
4. Juan Pablo Montoya, BMWWilliams, 1.29.55.514
5. Jenson Button, Renault, 1.30.34.184
6. David Coulthard, McLaren-Mercedes, 61 varv

Snabbaste varv: Rubens Barrichello, 1.24.170 (210,987km/t) varv 38.

Ställning förar-VM:
1. Michael Schumcher, 34 poäng
2. Ralf Schumacher, 20
3. Juan Pablo Montoya, 17
4. Jenson Button, 8
5. Rubens Barrichello, 6
6. David Coulthard, 5

Ställning konstruktörs-VM:
1. Scuderia Ferrari Marlboro, 40 poäng
2. BMWWilliamsf1, 37
3. West McLaren Mercedes, 9

Annons
Annons
Rulla till toppen