Öppet hus i Södra Länkens tunnlar

För att visa hur långt man har kommit med arbetet i Södra Länkens tunnlar inbjuds allmänheten till Öppet hus lördagen den 20 april. Man kommer...
Annons

För att visa hur långt man har kommit med arbetet i Södra Länkens tunnlar inbjuds allmänheten till Öppet hus lördagen den 20 april. Man kommer att ge guidade bussturer i tunnlarna; dessutom finns tillfälle att själv vandra i tunnelsystemet.

Från klockan 10 kommer det att ges guidade bussturer i tunnlarna mellan Åbyvägen och Huddingevägen och i tunnlar under ”Nobelberget” i Sickla.
Vid Huddingevägen/Gullmarsvägen, Enskedevägen/Sofielundsvägen och Hammarby Fabriksväg finns möjlighet att vandra ner i tunnlarna.
Södra Länken är Sveriges största vägtunnelbygge. Den är en ny trafikled i Stockholm och förbinder Essingeleden i väster med Värmdöleden i öster. Den har dessutom anslutningar till andra större leder som Huddingevägen och Nynäsvägen. Trafikleden är 6 km lång och av dessa går 4,5 km i tunnel. När Södra Länken är färdig 2004 kan cirka 60 000 fordon/dygn färdas i tunnlarna.

Annons
Annons
Rulla till toppen