Nya Vectra GTS – Opels snabbaste någonsin

I slutet av oktober är det dags för Vectra med kupékaross. Häftigaste versionen får 211 hk och blir den snabbaste Opel-bilen någonsin! Det är alltså...
Annons

I slutet av oktober är det dags för Vectra med kupékaross. Häftigaste versionen får 211 hk och blir den snabbaste Opel-bilen någonsin!

Det är alltså dags för den andra karossversionen av Opel Vectra. Den kupéliknande formgivningen ska locka nya, yngre köpare till märket.
Modellen kallas GTS och i dess häftigaste version får den en 3,2-liters V6 med 211 hk. Den klarar 0-100 på 7,5 sekunder och når en toppfart på 248 km/h. Därmed blir det den snabbaste produktionsbilen från Opel någonsin.
Snabbare styrservo och sänkt chassi (20 mm) ska ge Vectra GTS sportigare kör- och vägegenskaper. Bilen har en mängd aktiv utrustning till förarens hjälp: ABS-bromsar, kurvbromsningskontroll (CBC), nödbromsassistans, bromskraftfördelning, antispinn samt ESP av senaste generationen.
Utseendemässigt ska mörktonade strålkastarreflektorer, stora luftintag, rutmönstrad kylargrill, runda dimljus och spoiler på baklucka förtydliga det sportiga budskapet. För att inte tala om V6:ans dubbla avgaspipor.
Vectra GTS kommer också i två andra bensinversioner med 1,8 liter/122 hk samt 2,2 liter/147 hk. Den får också en dieselversion kallad 2,2 DTI med 122 hk. Samtliga versioner utom 1,8 kan fås med adaptiv, femstegs automatlåda med ”Active Select”.
Opel ger som förr 12 år års garanti mot genomrostning. Serviceintervallerna har blivit längre (24 månader/30 000 km för bensinmotorer, 50 000 km för diesel).

Större bild

Annons
Annons
Rulla till toppen