Succé för kvinnliga bilverkstäder

Speciella bilverkstäder för kvinnor? Ja, i USA (var annars) är det verklighet med kundmottagningar i rosa. Succén är så stor att verkstadskedjan nu växer. Allt...
Annons

Speciella bilverkstäder för kvinnor? Ja, i USA (var annars) är det verklighet med kundmottagningar i rosa. Succén är så stor att verkstadskedjan nu växer.

Allt började med att ägaren till kedjan Great American Tire and Auto Service Center noterade att det oftast var kvinnor som kom med familjens bil till service eller reparation. Han bestämde då att göra en av sina filialer ”kvinnliga” – med stor framgång. I dag finns det 21 ”kvinnliga” verkstäder och inom två år tänker man öppna ytterligare 29.
Det kvinnliga består i att kundmottagningarna är inredda i pastellfärger, ur högtalarna strömmar mjuk jazz och biltillbehören ligger inte i stålrörshyllor utan byråer. Genom stora glasfönster kan kvinnorna se på medan mekanikerna arbetar med deras bilar. Väntrummen är bekvämt inredda, förfriskningar är gratis och damtidningar finns för att fördriva tiden. Barnen kan leka med Gameboy-spel eller använda datorer.
Great American Tire and Auto Service Centers planerar nu ytterligare bekvämligheter för sina kvinnliga kunder.
– Just nu förhandlar vi om partnerskap med andra företag. Då ska vi kunna erbjuda sminkrådgivning eller manikyr. Dessutom förbereder vi flera bilkurser för kvinnor, förklarar den kvinnliga marknadschefen Janet Beaudry i TV-kanalen NBC.

Annons
Annons
Rulla till toppen