Volvo åker på miljardskattesmäll

Volvo Personvagnar får inte igenom sina avdrag för nyttjanderättsavgifter till Ford på sammanlagt 8,6 miljarder för åren 1999, 2000 och 2001. Summan som Volvo ska...
Annons

Volvo Personvagnar får inte igenom sina avdrag för nyttjanderättsavgifter till Ford på sammanlagt 8,6 miljarder för åren 1999, 2000 och 2001. Summan som Volvo ska betala är 2,4 miljarder.

Oenigheten mellan Volvo och skattemyndigheten handlar om hur mycket som Ford har bidragit till i utvecklingen av nya Volvomodeller. Sedan Fordgruppen köpte Volvo har nya regler införts i dotterbolaget. Ford äger alla rättigheter till produktteknologin. Volvo utvecklar den och får betalt av Ford för sina kostnader. Sedan licencieras all teknologi ut till tillverkande dotterbolag och Volvo måste därmed betala nyttjanderättsavgift till Ford för att få använda den. Skattemyndigheten tycker inte alls att Ford har bidragit i lika stor utsträckning som Volvo anser och godkänner därför inte lika stora avdrag. Beslutet kommer att överklagas av Volvo.

Annons
Annons
Rulla till toppen