Kvinna tar över Volvorodret i Frankrike

Det blir en kvinna som tar över chefsposten efter Dirk Pissens vid Volvo Automobile i Frankrike. Hon heter Maria Stenström och blir därmed den andra...
Annons

Det blir en kvinna som tar över chefsposten efter Dirk Pissens vid Volvo Automobile i Frankrike. Hon heter Maria Stenström och blir därmed den andra kvinnliga chefen för ett säljbolag inom Volvo Pv.

Kvinna tar över Volvorodret i Frankrike
Maria Stenström, tillträdande chef för Volvo Automobile i Frankrike.

Maria Stenström efterträder Dirk Pissens som lämnade företaget i november 2003.
Maria har arbetat på Volvo i 18 år på olika befattningar i Sverige och Europa. Hon började på Volvo Personvagnars huvudkontor i Göteborg, där hon bland annat arbetade med utveckling av återförsäljarnätet, produktförsäljning och marknadsföring.
Därefter har hon varit ansvarig för marknader och kundservice på europanivå och nu senast ansvarat för produktutbudet för sydeuropa-regionen.
– Jag ser fram emot utmaningen. Vårt mål är att sälja 12.000 bilar år 2004. Det innebär en ökning med 30 procent jämfört med innevarande år, vilket är nödvändigt för att lyckas på den franska marknaden, säger Maria Stenström.
Maria är tillsammans med Mariella Delgado den andra kvinnan som är chef för ett säljbolag inom Volvo Personvagnar AB. Mariella är chef för Volvo Auto de Mexico.

Annons
Annons
Rulla till toppen