Rydell testar Alfa

Rickard Rydell är en av flera förare som testats av Alfa Romeos fabriksstall Autodelta inför ETCC-säsongen 2004. Kanske dags att byta ut den blå overallen...
Annons

Rickard Rydell är en av flera förare som testats av Alfa Romeos fabriksstall Autodelta inför ETCC-säsongen 2004. Kanske dags att byta ut den blå overallen mot en röd?

Rydell testar Alfa
Rickard Rydell testar Alfa

Sammanlagt är det 19 (!) förare som i november och december testat med Autodelta. I potten: En plats i en ETCC-Alfa Romeo 156 GTA för säsongen 2004. Alfa kommer att köra med sex fabriksbilar under nästa säsong.
– Det gick mycket bra. Både bilen och banan var ny för mig medan de flesta andra kört bilen eller kunde banan. Det visades dock inga tider så jag vet inte hur fort de andra körde, säger Rickard efter 15 varv på Valencia-banan som är en av fyra nya ETCC-banor nästa år.
Rydell har tidigare utpekats som förare av en tredje Vauxhall i det brittiska standardbilsmästerskapet, BTCC, men enligt uppgift fanns inte finansieringen. Han har också varit aktuell för att köra DTM för Opel, men den platsen gick till Heinz-Harald Frentzen.
– Det är absolut ingenting klart och vi fortsätter diskussionerna. Förutom ETCC med Alfa Romeo tittar jag även på andra alternativ.
I år har Rickard kört en privat Volvo S60 i ETCC, men inte fått till några resultat.

Annons
Annons
Rulla till toppen