Hur många legobitar går det åt för att bygga en XC90?

Det finns vissa saker man undrar – men som man inte riktigt har ork att kolla upp. Till exempel hur många legobitar går det åt...
Annons

Det finns vissa saker man undrar – men som man inte riktigt har ork att kolla upp. Till exempel hur många legobitar går det åt för att bygga en fullskalemodell av en Volvo XC90. Eller, undrar man egentligen det?

Hur många legobitar går det åt för att bygga en XC90?
Många lego-bitar blir det…

Svaret på hur många legobitar det går åt för att bygga en Volvo XC90 i skala 1:1 låter dock vänta på sig ytterligare ett tag.
Den 1 maj kommer svaret att presenteras vid en ceremoni i Legoland i Kalifornien. Till dess kan besökarna på New Yorks internationella bilutställning gissa antalet bitar som gått åt.
Modellen har byggts av Legos team av modellbyggare som också skapat miljöerna i Legoland. Arbetet startade i januari 2004 och modellen kommer att placeras i nöjesparkens entré.
Modellen är byggd för att manifestera ett partnerskapet mellan Volvo Pv och danska LEGO i USA.
– Samarbetet med Legoland passar perfekt in i vårt budskap ”Drive – for Life”, vars mål är att sätta fokus på förarbeteende och säkerhet, förklarar Vic Dolan, chef för Volvo Cars North America.

Annons
Annons
Rulla till toppen