Fords nya rallybil kommer först 2006

Hitills har Fords rallyteam hoppats få klar kommande nya Ford Focus till nästa års VM men nu säger Fords rallyboss, Malcolm Wilson, att det inte...
Annons

Hitills har Fords rallyteam hoppats få klar kommande nya Ford Focus till nästa års VM men nu säger Fords rallyboss, Malcolm Wilson, att det inte blir förrän säsongen 2006.

Fords nya rallybil kommer först 2006
Markko Märtin får köra gamla Focus WRC även nästa år.

Den rallybil som Fords VM-team tävlar med nu byggdes i sin första version 1999 och är alltså den äldsta av de bilar som tävlar i VM. Under sommaren i år ska Ford lansera sin nya Ford Focus och rally-teamet hade hoppats vara igång redan nu och bygga på en rallybil till nästa års säsong. Hittills har dock Ford inte givit teamet klartecken till att bygga nya Focus som rallybil, huvudsakligen av kostnadsskäl. Och nu säger även Malcolm Wilson, chef för Fords VM-team, att man får vänta tills 2006 års säsong på den nya bilen.
– Visserligen byggde vi nuvarande bilen på 10 månader. Men med tanke på nya regler som betyder att vi måste bygga mer robusta bilar i framtiden kommer vår nya bil inte att vara klar förrän 2006.

Annons
Annons
Rulla till toppen