Psykkrig mot Göransson inför STCC-premiären 

STCC-stjärnorna Fredrik Ekblom och Janne ’Flash’ Nilsson har redan utpekat unge Richard Göransson som storfavorit till årets mästerskapstitel. ’Flash’ går så långt att han menar...
Annons

STCC-stjärnorna Fredrik Ekblom och Janne ’Flash’ Nilsson har redan utpekat unge Richard Göransson som storfavorit till årets mästerskapstitel. ’Flash’ går så långt att han menar att mästerskapet kan vara avgjort i halvtid.

Psykkrig mot Göransson inför STCC-premiären 
Utpekad: Richard Göransson.

  – Antingen försöker de psyka mig för att jag skall tappa självförtroendet och komma ur balans, eller är det så att de insett att det blir jäkligt tufft för dem i år.
  Richard Göransson, 25, Örebrograbben som ifjol stegade in i bilsportens tungviktsklass STCC utan någon som helst respekt för de gamla rävarna. Han vann fler lopp än någon annan förare. Men han bröt många tävlingar och i slutstriden stod det än en gång mellan Fredrik Ekblom och Janne 'Flash'.
 Men inför årets säsongpremiär på skånska Ring Knutstorp den 1-2 maj har Richard Göransson varit snabbast och underskridet banrekordet i samtliga tester han kört.
  – Jag är inte förvånad och vi vet att Richard har mer att ge. Men jag har absolut inte gett upp. Han var snabb på testerna ifjol också och man skall komma i mål och ta poäng också. Loppen är många, långa och tuffa, säger Fredrik Ekblom.
  Janne 'Flash' Nilsson fyller på:
  – I år måste vi lita på att Richard kör sönder lite grejor för att vi skall ha en chans. Det kan bli så att det är avgjort efter halva mästerskapet.
  Han får medhåll av Fredrik Ekblom som skämtar:
  – Vi behöver nog se lite gamla Göransson-takter utanför banan för att vi ska en riktig chans
  När Richard Göransson hör det blir han konfunderad:
  – Jag förstår inte varför de uttalar sig så. Jag försöker att inte lyssna. Men visst: vi har alla gjort vad vi kunnat och det är möjligt att vi lyckats bättre än dom.
 Richard Göransson kommer till start med en ny fabriksbyggd BMW 320i. Männen bakom honom i West Coast Racing är oerhört rutinerade. På läktaren på Ring Knutstorp sitter hans kompis F 1-föraren Björn Wirdheim och håller tummarna. Frågan är bara om stallchefen Dick Jönsson-Wigroth kan tygla sin snabbe men 'vilde' förare:
  – I fjol var jag ny, saknade erfarenhet av standardbilsracing och laddade för att hitta gränserna. I årets tester har jag inte lagt ett hjul fel.
  Så tillägger han:
  – Men än har vi inte kört något race så ta inget för givet. Vi hade goda förutsättningar att vinna ifjol, men allt gick åt pipan. Det kan hända igen, men vi kör för seger.
  Richard Göransson ser Fredrik Ekblom, Audi och Janne 'Flash' Nilsson, Volvo som sina värsta konkurrenter.
  – Just nu verkar det inte som Opel, Honda och Alfa Romeo har det där extra.
  Men han är medveten om att det vore fel att bortse från dem. I fjolårets final var Tomas Engström, Honda och Tommy Rustad Opel med och slogs om mästerskapstiteln in i det sista. Alfa Romeo är en oerhört snabb bil om bara Mattias Andersson kan tygla den.
  Ny och mycket intressant är Robert Dahlgren. Stod med ena benet i Formel 1 och Cart men precis som Göransson återvände han hem och är nu teamkompis med Janne Nilsson i Volvo-teamet. Intressant är också skåningen Johan Stureson i Peugeot-teamet som definitivt kan skrälla.
Sjutton bilar anmälda till årets STCC. Därtill kommer en del inhopp som Rickard Rydell, ytterligare en Audi och kanske någon BMW. Första kapitlet skrivs på Ring Knutstorp den 1-2 maj. En miljon kronor ligger i prispotten.

Annons
Annons
Rulla till toppen