Billigare delar till Subaru

Subaru inför ”maxpriser” på märkets mest sålda reservdelar, exempelvis avgassystem, bromskomponenter och stötfångardelar. I snitt betyder det en prissänkning med cirka 30 procent. Subaru inför...
Annons

Subaru inför ”maxpriser” på märkets mest sålda reservdelar, exempelvis avgassystem, bromskomponenter och stötfångardelar. I snitt betyder det en prissänkning med cirka 30 procent.

Billigare delar till Subaru
Subaru inför maxpris på 368 av märkets mest sålda reservdelar. Satsningen är global och såväl importörer som enskilda handlare och verkstäder har åtagit sig att följa prissättningen. Delarna får säljas biligare än rekommenderat pris men aldrig dyrare.
– Det här är ett sätt att undvika situationer där bilägare får helt olika prisuppgifter för samma reservdel på olika orter, säger Lars Dantorp som är reservdelschef för Subaru i Sverige, Danmark, Finland och Baltikum. Samtidigt vill vi göra det billigare att äga en Subaru.
Det delar som ingår i maxprissystemet är de vanligaste slit- och utbytesdelarna – exempelvis avgfassystem, bromsdelar och tändstift. Men också karossdelar som stötfångarskal, dörrar och stänkskärmar.
I praktiken betyder maxpriserna en prissänkning på i genomsnitt 30 procent för kunderna, uppger Lars Dantorp.
– Prissänkningen innebär också att försäkringsbolagens kostnader minskar, och i slutänden bör det påverka kundens försäkringspremie.
Efter prissänkningen kommer en framstänkskärm till en Subaru Legacy -00 att kosta under 900 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen