Ford vill förstöra 400 elbilar

Miljöaktivister protesterar i Oslo mot Fords planer på att förstöra 400 norsktillverkade elbilar som nu lämnas tillbaka efter tre års leasing. Ford tror inte på...
Annons

Miljöaktivister protesterar i Oslo mot Fords planer på att förstöra 400 norsktillverkade elbilar som nu lämnas tillbaka efter tre års leasing.

Ford vill förstöra 400 elbilar
Ford tror inte på eldrivna bilar längre, och sedan företaget drog sig ur norska elbilsprojektet Think 2002 vill man nu förstöra de 400 Think-bilar som leasats ut till kunder i USA och England. Orsaken enligt Ford är att dispensen för krocksäkerheten löper ut nu efter tre års försöksverksamhet.
Greepeace-aktivister protesterade här om dagen vid Fords huvudkontor i Oslo mot planerna att förstöra elbilarna genom att klättra upp på kontorets tak och hänga ut banderoller med texten ”Ford: Don´t crush Think!”
”Vi förstår inte varför Ford måste förstöra bilarna när det finns listor med hundratals personer som vill köpa de begagnade elbilarna”, sa en aktivist.
Ford säger att ingen i bilindustrin längre tror på batteridrivna bilar infor framtiden. I stället satsar alla på att utveckla bränslecell- och hybriddrivna bilar med en kombination av el- och förbränningsmotor.
Ford sålde Think Nordic till Kamkorp Microelectronics 2002. Totalt har det tillverkats cirka 1.000 elbilar med namnet Think.

Annons
Annons
Rulla till toppen