Kikki Danielsson affischnamn i alkolåskampanj

Sångerskan Kikki Danielsson fick sitt körkort indraget efter att ha kört rattfull. Nu inleder Kikki och Vägverket ett samarbete för att öka användningen av alkolås....
Annons

Sångerskan Kikki Danielsson fick sitt körkort indraget efter att ha kört rattfull. Nu inleder Kikki och Vägverket ett samarbete för att öka användningen av alkolås.

Kikki Danielsson fick sitt körkort indraget efter att hon i våras stoppades i en poliskontroll med 0,23 promille alkohol i blodet. Men i stället för att vänta på att få tillbaka körkortet ansökte hon om alkolås hos länsstyrelsen. Kikki har nu ett villkorligt körkort under två år.
– Alkolåset bidrar till att mitt självförtroende byggs upp och är på så sätt en viktig del i min rehabilitering, säger Kikki Danielsson. Nu kan jag jobba, hämta barn och köra till affären samtidigt som jag får behandling. Fick jag bestämma så skulle alla bilar ha alkolås.
– Vi är glada över samarbetet med Kikki Danielsson, säger Ylva Aller, Vägverket Region Mitt. Genom att träda fram och berätta om sina erfarenheter kan Kikki bidra till en mer positiv syn på alkolås.

Annons
Annons
Rulla till toppen