Rattfylleriet i fokus på torsdag

Nu på torsdag den 30 september 2004 genomförs på en rad platser i landet den årliga Trafiknykterhetsdagen mot rattfylleri. Aktiviteten innebär bland annat att:* Polisen...
Annons

Nu på torsdag den 30 september 2004 genomförs på en rad platser i landet den årliga Trafiknykterhetsdagen mot rattfylleri.

Rattfylleriet i fokus på torsdag
Aktiviteten innebär bland annat att:
* Polisen ökar kraftigt sina nykterhetskontroller i hela Sverige
* MADD, Mothers Against Drunk Driving genomför manifestationer på ett flertal platser i landet tillsammans med, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF), Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF), Alkoholkommittén, Vägverket och Rikspolisstyrelsen,
Syftet med en årligen återkommande manifestation mot rattfylleri är att sätta fokus på rattfylleriets yttersta konsekvenser, där framför allt offrens perspektiv lyfts fram. Målsättningen är att väcka såväl politiker, lagstiftare som allmänhet för frågan kring det ökade rattfylleriet, med fokus på de drabbade.
* Stockholm – Sergels Torg kl. 18.00 Tal av bland andra Elisabeth Bergendahl, språkrör i MADD, Mothers Agains Drunk Driving, samt deltagande av riksdagspolitiker.
* Karlshamn med start kl. 12.00: Medverkan av traktens mc-klubbar, polis, räddningstjänst, MADD, teaterupträdande, musik till en fond av 150 marschaller som illustrerar dem som dödats på grund rattfylleri.
* Några av de övriga platser där manifestationer genomförs den 30 sept:
Motala
Mjölby
Sundsvall
Linköping
Norrköping
Kalmar
Uppsala
Ö-vik
Härnösand
Kramfors
Sollefteå
Göteborg m.fl. orter i Västsverige
Värnamo
Gävle
Umeå
Skellefteå
Lycksele
Luleå
Piteå
Mora
Orsa

Ytterligare information om vad som händer i ditt område kan sökas på NTF:s och MHF:s hemsidor.

Annons
Annons
Rulla till toppen