Rondellkörning blir rättegångssak

Att välja rätt fil vid rondellkörning är lättare sagt än gjort. Det råder faktiskt sådan oklarhet att ett försäkringsbolag är redo att betala kostnaderna för...
Annons

Att välja rätt fil vid rondellkörning är lättare sagt än gjort. Det råder faktiskt sådan oklarhet att ett försäkringsbolag är redo att betala kostnaderna för rättslig prövning av en trafikolycka, för att få för att få veta vilka regler som gäller.

Hur gör du när du kör i en rondell?
Försäkringsbolagen hävdar att bilisten ska ligga i den högra filen om han ska svänga höger från rondellen eller ska rakt fram. Ska man vänster är det den vänstra filen som gäller.
Vägverkets anvisningar för hur man kör i en rondell stämmer väl överens med försäkringsbolagens inställning. Men – så kommer det som trasslar allt samman: Du får välja annorlunda om det passar situationen bättre”.
Även polisen hävdar att du själv får välja den fil som passar bäst.
Oklarheterna är alltså omfattande, varför nu försäkringsbolaget Länsförsäkringar vill nu ha en rättslig prövning av en trafikolycka i en rondell ,för få utrett vad som verkligen gäller.
Försäkringsbolaget är till och med redo att betala rättegångskostnaderna för att få ett prejudikat, skriver Västerbottenskuriren.

Annons
Annons
Rulla till toppen