Ny trafikinformationtjänst i Öresundsregionen

Från och med 25 november kan trafikanter få detaljerad information om trafiksituationen i hela Öresundsregionen på en ny kartbaserad internetsida. Öresundsbron, Vägverket och Vejdirektoratet i...
Annons

Från och med 25 november kan trafikanter få detaljerad information om trafiksituationen i hela Öresundsregionen på en ny kartbaserad internetsida.

Öresundsbron, Vägverket och Vejdirektoratet i Köpenhamn presenterar idag en ny webb-tjänst för trafikanterna i Öresundsregionen. På en kartbaserad Internetsida ”Trafikinformation för Öresundsregionen” visas det aktuella trafikläget.
Trafikinformationen sker med hjälp av färgkodning: grönt, gult, rött, blått och svart.
Grönt visar att trafiken flyter i stort sett normalt. Gult visar nedsatt hastighet. Rött betyder betydligt nedsatt hastighet. Svart innebär att data saknas för tillfället. Blått används bara för Öresundsbron och betyder att det finns särskilda restriktioner, och då hänvisas till Öresunds-brons hemsida för ytterligare information.
Hela systemet bygger på en omfattande datainsamling från ett stort antal mätpunkter på hela vägnätet. Varje minut hämtas senaste data in, som används för att uppdatera beräkningen av trafikläget.
Ytterligare information finns adresserna nedan.

Annons
Annons
Rulla till toppen