Gordon Murray lämnar McLaren

Den legendariske bildesignern och ingenjören Gordon Murray slutar hos McLaren. Murray var mannen bakom en rad F1-bilar samt världens snabbaste sportbil, McLaren F1. Under 1970-talet...
Annons

Den legendariske bildesignern och ingenjören Gordon Murray slutar hos McLaren. Murray var mannen bakom en rad F1-bilar samt världens snabbaste sportbil, McLaren F1.

Gordon Murray lämnar McLarenUnder 1970-talet konstruerade Gordon Murray bilar åt en viss Bernie Ecclestone, då ägare av Brabham-stallet. Murray var under en lång rad år ansedd som den absolut bästa av alla F1-konstruktörer, och flera av hans Brabham-bilar är klassiker.
Sedermera kom Murray att jobba åt Ron Dennis i McLaren och det var också Murray som konstruerade McLarens succébilar under slutet av åttiotalet, McLaren MP4, som vann 15 av 16 race under en säsong.
Han lämnade F1-sektorn på nittiotalet för att jobba med McLarens sportbil, och idag är sydafrikanen Gordon Murray 60 år och antas vilja trappa ner. Det är inte klart om han engagerats av något annat F1-stall eller något bilföretag.

Annons
Annons
Rulla till toppen