Bättre bett när du bromsar svart

Nu finns det möjlighet att köpa de brittiska Black Diamond bromsarna i Sverige. De utmärks av sin svarta beläggning och utbudet är mycket brett. Priserna för ett par nya skivbromsar börjar strax under 2.000 kronor.

Bild 502120Att ha bättre bett i bromsarna betyder väldigt mycket för upplevelsen av en bils prestanda. Hög motoreffekt är nog kul, men det är ännu roligare att kunna bromsa kraftfullt och med god kontroll!
Black Diamond i Storbritannien har ett brett utbud av uppgraderade bromsar i originalstorlek. Unikt för dem är den svarta ytbeläggningen, betydligt snyggare än den roströda ytan på original gjutjärnsskivor.
Bromsskivorna finns i två utföranden, med antingen slitsar eller både hål och slitsar. Slitsarna bidrar till att skrapa rent skivorna från damm och smuts som kan "glasera" på ytan - det som normalbilisten kan uppleva på vintervägar när det tar någon sekund innan man får normal bromsverkan.
Black Diamond bromsskivor i originalstorlek kostar från cirka 1 950 kronor paret.
Hos Pean Sweden AB finns även ett stort utbud av bromssatser som är större än originalskivorna. Man säljer också bromsbelägg, bromsvätska, stålomspunna bromsslangar och motorcykelbromsar samt kopplingsdelar.