Xenon-vitt ljus med vanlig glödlampa

Det blåvita ljuset blir allt populärare på både huvudstrålkastare och extraljus. Nu kommer nya filter som ger det blåvita skenet även med vanliga glödlampor. Lightforce...
Annons

Det blåvita ljuset blir allt populärare på både huvudstrålkastare och extraljus. Nu kommer nya filter som ger det blåvita skenet även med vanliga glödlampor.

Xenon-vitt ljus med vanlig glödlampa
Lightforce okrossbara extraljus finns nu med ett nytt, blåvitt utseende.

Lightforce extraljus tillverkas i Australien, där man ställer speciella krav på sina ljus. Bland annat är stenskott mycket vanligt, och därför förses många extraljus med näst intill okrossbart plastglas.
Nu finns de okrossbara filterna i en ny färg till Lightforces extraljus och kunder som har slitna filter eller bara vill byta upp sig till ett vitare ljus kan enkelt göra det.
Den nya kristallblå färgen filtrerar bort rött och gult från glödlampan, vilket gör att ögat uppfattar ljuset som vitare. Ljusfärgen hamnar väldigt nära ljusfärgen som Lightforces gasurladdningslampor (xenon) presterar. Det vita ljuset gör det lättare att se i till exempel snöröken efter ett annat fordon.
Filtren finns i samma storlekar och ljusbilder som övriga filter till Lightforce extraljus. Priset för de nya filtren är detsamma som övriga filter, 200 kronor per styck för extraljus med 170 millimeter diameter och 240 kronor för de större ljusen med diametern 240 millimeter.
I sortimentet ingår även Ligthforces hela produktprogram med extraljus, arbetsbelysning, handstrålkastare och kikarsikten.

Annons
Annons
Rulla till toppen