Tre önskningar i ett – från Pioneer

Det borde inte vara möjligt, men Pioneer har lyckats med tre önskningar i ett. Nya AVIC-X1R rymmer både navigering, underhållning och koll på bilens prestanda....
Annons

Det borde inte vara möjligt, men Pioneer har lyckats med tre önskningar i ett. Nya AVIC-X1R rymmer både navigering, underhållning och koll på bilens prestanda. Dessutom går det att ansluta en Apple iPod.

Tre önskningar i ett - från Pioneer

Tre önskningar i ett - från PioneerPioneer har just släppt en uppdaterad version av sin prisbelönta AVIC-X1, den nya modellen har tilläggsnamnet ”R”. Trots ett smidigt format, hela apparaten ryms i ett vanligt DIN-uttag, så bjuder AVIC-X1R på både underhållning, navigation och en översikt på bilens prestanda.
Tack vare sin minnesfunktion kan AVIC-X1R samtidigt hantera både navigering och underhållning. När färdplaneringen har sparats i minnet, kan dvd-skivan med kartan bytas ut mot en dvd-video och baksätespassagerarna kan försjunka in i en film medan föraren följer väganvisningarna och kanske lyssnar på radio tillsammans med passageraren i framsätet. Kartorna täcker 22 av Europas länder.
På den 6,5 tum stora pekskärmen blir kartorna tydliga och lättlästa. Men AVIC-X1R är inte bara en navigator, den inkluderar också en dvd-video/mp3 cd-spelare, D4Q – Pioneers digitala AM/FM radiotuner och 50 watt effektförstärkare. Man kan ansluta programkällor som dab-radio, cd-växlare, dvd-växlare och tv-tuner, inte att förglömma att man nu också kan koppla till en bärbar spelare från Apple iPod.
AVIC-X1R erbjuder 31 ”City Maps”, stadskartor inom Europa. Inom vissa större tätorter kan man få en detaljerad tredimensionell vy av vägen framför. Som standarddisplay kan man välja mellan sex olika skärmvisningar. Och de som vill följa sin egen eller bilens prestanda på vägen, ger AVIC-X1R:s fordonsdynamiska övervakningssystem mycket intressant information: allt från accelerationen till G-krafter, kurvtagning och lutningsvinkel, med ögonblickliga prestanda-analyser genom analoga och digitala instrument på LCD-skärmen.
Man kan även anpassa AVIC-X1R:s skärmvisning för egna behov och använda egna bilder i stället för de fabriksutformade bilderna som levereras som standard på pekskärmen.
AVIC-X1R passar i bilens radioinstallationsutrymme (enkel-DIN standard). Pekskärmen viker in sig i apparaten, som ser ut som en vanlig bilstereo när man stänger av tändningen. En löstagbar front kan man plocka med sig är som ytterligare en säkerhetsåtgärd. AVIC-X1R finns i butik i slutet av mars 2005, priset är cirka 22 000 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen