Undvik böter från fartkamerorna

I sommar startas 700 nya fartkameror. Tio gånger så många förare kommer att bötfällas på grund av dessa. Men AD Teknik har en apparat, ActiveGPS,...
Annons

I sommar startas 700 nya fartkameror. Tio gånger så många förare kommer att bötfällas på grund av dessa. Men AD Teknik har en apparat, ActiveGPS, som varnar dig i tid.

Snart är det dags att hålla ett extra öga på vägkanten, och hastighetsmätaren. Vägverkets 700 nya fartkameror ska tas i drift, även om det ser ut att bli en haltande entré för ”storebror ser dig” då installationen försenats i många fall.
För att undvika ett ögonblicks bristande uppmärksamhet på hastighetsmätaren, och då få böter, finns det flera tekniska hjälpmedel till den förare som vill köra laglydigt. En gammal metod är radarvarnare, men de är olagliga att inneha och bruka i Sverige. En annan metod är att med hjälp av kartprogram markera kamerornas position och varna föraren i tid så att denna kan hålla rätt hastighet när stolpen passeras. Helt lagligt!
ActiveGPS från svenska AD-Teknik AB är en sådan produkt, utan laservarnare och därmed helt laglig. Med hjälp av GPS-satelliterna bestämmer den lilla lådan position och anger i meter hur långt det är kvar till fartkameran och varnar dessutom med en tonsignal när man är riktigt nära och kör för fort.

Undvik böter från fartkamerorna
Active varnar med ljudsignal om du närmar dig en hastighetskamera och kör för fort.

Förutom detta kan apparaten även visa hastighet, kompassriktning, antalet satelliter som har kontakt samt höjd över havet. Som extra finess fungerar GPS-antennen ihop med de kartprogram som finns till datorer, vilket innebär att man inte behöver köpa någon sådan (kostar annars 800-1.200 kronor).
Priset för ActiveGPS är 1.280 kronor, då ingår kostnadsfri uppdatering av placeringen på nya kameror (via internet). Idag täcker informationen hela Skandinavien, vilket kan vara behändigt då myndigheterna ser betydligt allvarligare (=dyrare böter) på fortkörning i våra grannländer.
De nya fartkamerorna är aktiva hela dygnet, alltid. Det går därför inte ”komma undan”, som med de gamla kameraskåpen som oftast var tomma.

Annons
Annons
Rulla till toppen