Midnattssolsrallyt är i full gång

På 1950-talet arrangerades Rallyt till midnattssolen – från södra Sverige till Lappland – för att främja turismen i landet. Just nu pågår årets upplaga, och...
Annons

På 1950-talet arrangerades Rallyt till midnattssolen – från södra Sverige till Lappland – för att främja turismen i landet. Just nu pågår årets upplaga, och på onsdagskvällen hade de 118 tävlande veteranbilarna kommit till nattuppehållet i Västerås.

Midnattssolsrallyt är i full gång
(Klicka på kartan för större.)

Midnattssolsrallyt går inte ända upp till polcirkeln denna gång. Därmed blir det ingen äkta midnattssol vid målgången i Östersund, men där är det ändå ganska ljust så här års.
Tävlingen innehåller fyra dagsetapper, med totalt cirka 150 km specialsträckor på klassiska rallyvägar. Totalt ska bilarna ta sig cirka 1500 km från Hörby till Östersund med nattuppehåll i Trollhättan, Uppsala och Söderhamn. Vid omstart kommer förarna att gå ut i omvänd resultatordning, det vill säga ledande bil startar sist.
Av de 118 ekipage som anmält sig kommer 30 procent från andra länder än Sverige. Och när det gäller bilar kommer där att finnas ”allt” från flertalet Porschar (Björn Waldegård kör en) till Cortina GT/Lotus till gamla Saab- och Volvobilar. Lars-Ingvar Ytterbring dammar av en BMC Cooper, Mats Lindén kommer med sin Ford Falcon och Lars-Erik Larsson rattar en Mercedes 300 SL!
Ingen bil får vara nyare är årgång 1975.
– Vi har 30 procent deltagare från utlandet trots att vi inte marknadsfört oss. Det här är ett rally som ska återkomma, säger Olle Schenberg i styrgruppen.

Annons
Annons
Rulla till toppen