Maybach har det tungt

Samtidigt som Rolls Royce och Bentley säljer som aldrig förr så har Maybach problem med att etablera sig i elitskiktet. På den viktiga USA-marknaden är...
Annons

Samtidigt som Rolls Royce och Bentley säljer som aldrig förr så har Maybach problem med att etablera sig i elitskiktet. På den viktiga USA-marknaden är man inte ens nära att nå försäljningsmålen.

Maybach har det tungt

Maybach ser ut att vara på väg ifrån oss.

De klassiska lyxmärkena Rolls Royce och Bentley upplever en härlig tillvaro med många nya köpare. Framförallt Bentley upplever en renässans med fulltecknade orderböcker och nya modeller. Ägarna BMW och Volkswagen kan vara nöjda med sina luxsusautos.
Värre är det hos deras kollega Mercedes som inte alls har samma framgångar med det nyligen uppståndna varumärket Maybach. Målsättningen var att sälja 500 exemplar per år bara i USA. Verkligheten säger att lite mindre än 800 bilar har sålts sedan premiären 2003. Detta att jämföra med Bentley som sålde 1200 bilar världen över bara i mars 2007.
I Stuttgart förs nu samtal om framtiden för Maybach. Ryktena säger att den stora lyxbilen skall integreras in i Mercedes modellpalett och att märket Maybach går i graven än en gång.

Annons
Annons
Rulla till toppen