FRANKFURT: Cadillac BLS Wagon gör entré

Ett knappt halvår efter att de officiella bilderna presenterades ställer nu Cadillac ut sin mellanklasskombi för allmän beskådning. Bland motoralternativen hittar vi en 200 hk...
Annons

Ett knappt halvår efter att de officiella bilderna presenterades ställer nu Cadillac ut sin mellanklasskombi för allmän beskådning. Bland motoralternativen hittar vi en 200 hk etanolmotor som hämtas från organdonatorn Saab 9-3.

FRANKFURT: Cadillac BLS Wagon gör entré

En Cadillac kombi med dieselmotor blir något att åka på raggarträffar med…

Det var veckan efter Genèvesalongen i våras som Cadillac sände ut de officiella bilderna av BLS Wagon. Nu har den premiär på Frankfurtsalongen.
På samma sätt som sedanversionen av BLS är en Saab 9-3 med andra kläder, är BLS Wagon en förklädd 9-3 Sportcombi. BLS Wagon är 4716 millimeter lång, 2038 mm bred och 1543 mm hög vilket betyder att den är något längre men lika bred och hög som 9-3:an. Lastutrymmet är helt identiskt med 9-3 Sportcombi och rymmer officiellt 419 VDA-liter och med fällda baksäten rymmer den svensk-amerikanska skapelsen 1285 liter.
Motorerna känns alla igen från 9-3. Det betyder att man från och med december i år kan bli en stolt ägare av en Cadillac kombi med dieselmotor. Bland annat hittar den 180 hk och 400 Nm starka dubbelturbodieseln ned under huven på Cadillac BLS. Även E85-motorerna från Saab kommer att erbjudas i BLS. Leveransen av etanolmotorerna börjar i november för sedanmodellen och i december för kombimodellen.

Som kronan på motorverket står en 2,8 liters turboladdad V6 med 255 hk vilken är samma kraftkälla som återfinns i 9-3 Aero.
De utrustningspaket som står till bjuds är Business, Elegance, Sport och Sport Luxury. Redan i Business ingår bland annat antisladd, färddator, farthållare och CD-spelare med sju högtalare.
Om Cadillacs första, riktiga civila kombi i deras 104 åriga historia kommer att sätta fart på BLS-försäljningen återstår att se. Försäljningen av sedanversionen går minst sagt knackigt. I juni producerades endast 30 exemplar per vecka men BLS-modellen är trots allt den medlem av Cadillacfamiljen som säljer bäst i Europa.
Pristillägget för kombimodellen är ännu inte känt. Priserna för en BLS sedan börjar på 259 400 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen