Mer plats med VW Caddy Maxi

Vill man få plats med både sju personer samt last är marknadsutbudet begränsat. Med en förlängd version av befintliga Volkswagen Caddy påstår den tyska tillverkaren...
Annons

Vill man få plats med både sju personer samt last är marknadsutbudet begränsat. Med en förlängd version av befintliga Volkswagen Caddy påstår den tyska tillverkaren att de kan erbjuda en kompakt van för den som önskar mycket utrymme på liten yta.

Mer plats med VW Caddy Maxi

Förlängd med 47 centimeter och med skjutdörrar blir Caddy Maxi en persontransportör av rang.

Receptet är en traditionell VW Caddy som blivigt 47 centimeter längre och mäter nu 4,875 meter i sin fulla längd och har ett axelavstånd på tre meter och två millimeter. Resultatet blir en rymlig lastare eller kompetent persontransportör. Lastkapaciteten har vuxit till 4,2 kubikmeter och maxlasten uppges till 800 kilo. Caddy Maxi klarar av att frakta upp till 2,25 meter långa föremål.
Alternativt kan chauffören välja att transportera sex av sina närmaste vänner samt fortfarande ha kvar 380 liter av bagageutrymmet.

Motoralternativen består av en bensinmotor på 102 hk samt två dieselsnurror på 105 respektive 140 hästar. Den senare 140 hästkrafter starka motorn är den bekanta 2,0 litersmotorn som nu får första gången återfinns i ett av Volkswagens arbetsfordon. Tyvärr går det endast att få den utmärkta DSG-lådan till den mindre dieselmotorn.
Självklart får båda oljebrännarna partikelfilter som standard.
Premiären sker under hösten 2007.

Annons
Annons
Rulla till toppen