Farbio GTS – ny brittisk sportbil

De stora brittiska bilfabrikanterna är numera i utländsk ägo. Kvar är några få mindre tillverkare med en tydligt sportig inriktning. Det senaste tillskottet som skall...
Annons

De stora brittiska bilfabrikanterna är numera i utländsk ägo. Kvar är några få mindre tillverkare med en tydligt sportig inriktning. Det senaste tillskottet som skall försvara Union Jacks färger går under namnet Farbio GTS.

Farbio GTS - ny brittisk sportbil

Farbo GTS går att få med en kompressormatad V6:a på 384 hk. Vikten uppges till 1066 kilo.

Det mäktiga öriket i väster har varit födelseplatsen för många härliga vagnar genom åren. Till den listan kan vi nu lägga Farbio GTS som annonserade sin produktionsstart idag.
Receptet är klassiskt – en tvåsitsig sportbil med mittmotorkonstruktion. För att hålla vikten så låg som möjligt är karossen byggd av kolfiber och monteras på ett rörburs-chassi. Tjänstevikten överstiger ett ton med endast 66 kilogram. Golvet bildar en helt plan undersida och har en integrerad diffuser baktill för att hålla den brittiska sportbilen kvar på vägen i höga kurvhastigheter.
Motoralternativen består av en treliters V6-motor som går att få med eller utan kompressormatning. Instegsmodellen producerar 262 hk vilket ger en accelerationstid från 0 till 100 på 4,8 sekunder. Om man tycker det är för långsamt klarar kompressorversionen av samma acceleration på 3,9 sekunder, tack vare 384 ystra hästar. Toppfarten uppges till 260 respektive 280 km/h.
För att få hejd på ekipaget sörjer fyrkolvsbromsar, med 350 mm stora bromsskivor fram och 320 mm i diameter bak, för den uppgiften.

Farbio GTS - ny brittisk sportbil

Med en bagagevolym på 220 liter får man plats med en golfbag. Det, för sportbilar, stora bagageutrymmet tillsammans med en tank på 72 liter möjliggör lite längre resor.

Försäljningsagenturer återfinns i Storbritannien, USA, Thailand samt Norge. I vårt västra grannland står Gjertmundsen Bil för importen.
Priserna startar på 86.300 euro för basmodellen och runt 103.000 euro för kompressorvarianten. Räkna med en leveranstid på omkring åtta månader.

Annons
Annons
Rulla till toppen