SPION: Audi A4 på spanska

Jo, du ser rätt: detta är en Audi A4 med Seatfront. Testförarna trodde de var ensamma i mörkret på den schweiziska vägen, men – snap!...
Annons

Jo, du ser rätt: detta är en Audi A4 med Seatfront. Testförarna trodde de var ensamma i mörkret på den schweiziska vägen, men – snap! – där var också vår fotograf. Mulan döljer en ny sedan från Seat som baseras på den gamla Audi A4-plattformen. Seat har bekräftat att den nya modellen kommer 2009, både som sedan och kombi.

Även om Audi nyligen lanserade en helt ny plattform för A4 och A5, är den gamla ingen dålig konstruktion. Och eftersom investeringen för den är betald, blir det ren förtjänst när Seat fortsätter att utnyttja den.

SPION: Audi A4 på spanska

Jodå, det är en Audi A4 (den äldre), försedd med Seat-front. Tekniken som testas kommer i en ny Seatmodell 2009.

Bilderna visar inte hur den nya Seat-sedanen ska se ut, men lite bättre hum om designen får man av de två skisser som Seatchefen visade upp i våras.
Sedanen är fyrdörrars men får en tydlig coupéprofil – en inte obekant trend för närvarande. (Redan i vår kommer en Passat med liknande stuk.)

SPION: Audi A4 på spanska

Så här tänker sig Seats formgivare att den fronten på den färdiga modellen i D-segmentet ska se ut.

Men Seaten är alltså inte baserad på Passats tvärmotorplattform utan på Audis längsmonterade drivlina. Det betyder teoretiskt att den nya bilen även kan förses med Audis fyrhjulsdrift – om nu Audi kan tänka sig att släppa quattrotekniken till ett annat märke.

Enligt pressinformationen i maj, kommer den nya Seaten i D-segmentet även att erbjudas i en kombiversion. Några skisser på den har dock inte släppts.
D-Seaten ska byggas i Martorell-fabriken, som ska få utökad kapacitet.

Modellen ska presenteras 2009, men av Seatchefens redogörelse framgick inte om det då handlar om den färdiga bilen eller ett koncept.
Förutom den nya större modellen ska Seat också lansera en kompakt suv, sannolikt baserad på Skodas kommande stadsjeep Yeti samt en riktigt liten citybil, som blir en av varianterna på Volkswagens svansmotorplattform – den som visades i Frankfurt som konceptet Up.
Med hjälp av dessa nya modeller ska Seat höja sin produktionsvolym till 800.000 bilar per år från cirka 2010.

Annons
Annons
Rulla till toppen