FÖRSTA BILDEN: Volvo XC60!

Jo, bilden är grynig, men detta är det första riktiga fotot av Volvos kompakta suv XC60 som den kommer att se ut när den lanseras...
Annons

Jo, bilden är grynig, men detta är det första riktiga fotot av Volvos kompakta suv XC60 som den kommer att se ut när den lanseras hösten 2008. Bilden togs med mobilkamera under en reklamfilminspelning i San Francisco här om dagen.

FÖRSTA BILDEN: Volvo XC60!

FÖRSTA BILDEN! Jo, det är en alldeles äkta bild, och bilen är otvivelaktigt en Volvo XC60.

Volvo XC60 visades som koncept på Detroitsalongen i januari, men hittills har ingen sett den serieklara bilen, som sannolikt ska premiärvisas redan i januari, också i Detroit. Av en händelse hamnade vår tillfällige spionfotograf mitt i en reklamfilminspelning med den nya suven i San Francisco här om dagen.
Bilden är tagen med en kameramobil i all hast genom vindrutan på fotografens bil, vilket förklarar den gryniga kvalitén och den optiska förvrängningen.
Enligt fotografen dök bilen upp tillsammans med två mc-poliser och en brandbil intill Fisherman´s Wharf vid hamnen i San Francisco. Han noterade att bilen hade europeiska registreringsplåtar (”inte amerikanska”) och nere till vänster på bakluckan fanns emblemet XC60 och i mitten Volvo-texten som vanligt.
På motorhuven fanns ett stativ, troligen avsett för att filma personer inne i bilen.

Bilen påminde om en ”baby XC90” enligt fotografen, samtidigt som han tyckte att den hade vissa drag av S80.
Eftersom bilen kördes helt omaskerad, trodde vår fotograf att det redan släppts bilder på den, vilket förklarar att han inte ansträngde sig för att fånga XC60:an ur flera vinklar.
Men nu vet han att han lyckades ta den allra första bilden på Volvo XC60 som den kommer att se ut vid premiären i Detroit om drygt två månader.
Tillverkningen är planerad att börja i vecka 35 (slutet augusti) 2008, och bilen släpps till modellåret 2009.

Annons
Annons
Rulla till toppen