R8 Cab och TT-S till Detroit?

Audi TT-S kommer troligtvis att premiärvisas på Detroitsalongen i början på nästa år. Frågan är om det blir en ny motor eller om S3-spisen är...
Annons

Audi TT-S kommer troligtvis att premiärvisas på Detroitsalongen i början på nästa år. Frågan är om det blir en ny motor eller om S3-spisen är under huven? Dessutom ryktas det om att Audi satsar på att visa ett koncept på R8 Cabriolet för att locka in publiken till montern.

R8 Cab och TT-S till Detroit?

Släkten är värst. Med TT-S börjar Audi närma sig Porsches revir även när det gäller mindre sportbilar. R8 är redan en utmanare till 911.

Den 13-27 januari är det dags för den stora motormässan i Motownstaden Detroit och Audi väntas slå till med något alldeles extra. Skvaller om en V10-motor utan överladdning till sportbilen R8 samt ett cabrioletkoncept på den samma har florerat. Ska vi kanske gissa att det blir ett cabrioletkoncept med just en V10-motor som blir dragplåstret hos Audi? Det tyska märket har svårt att etablera sig på den nordamerikanska marknaden och en snygg cabriolet med en stor motor har alltid fallit jänkarna i smaken.
Mycket tyder på att Audi TT-S gör entré i Detroit. Spionbilder från sluttesterna har vi kunnat läsa om tidigare och spekulationerna om vad som återfinns under huven går varma.
Nu ser det ut som det blir den turboladdade fyrcylindriga motorn från Audi S3 på 265 hk som utgör kraftkällan. Med denna, istället för en tyngre sexcylindrig motor, kan TT-S bli lättare och mindre framtung vilket är ett bra recept för god kurvtagning. Det lämnar också utrymme för en värstingversion under namnet TT-RS med en turboladdad VR5-motor på cirka 310 ystra hästar.
De sportigare TT-modellerna kan bli intressanta Boxster/Cayman-utmanare…

Annons
Annons
Rulla till toppen