Marcus femma i brittiska F3-mästerskapet

Med en sjunde- och en åttondeplats blev Marcus Ericsson till slut femma totalt i det hårda F3-mästerskapet i England. Frågan som nu väntar på svar är om Marcus ska välja GP2 eller köra ännu ett år i F3.

Bild 362533

Marcus Ericsson blev femma i det brittiska F3-mästerskap.


Under årets säsong i brittiska Formel 3-mästerskapen har Marcus Ericsson från Örebro varit en av dominanterna. Svensken, som kört för Fortec Motorsport, har fyra andraplatser och en tredjeplats som bäst och har ständigt tillhört de snabbaste. Ericsson blev till slut femma totalt i årets mästerskap, därmed bäst av Fortecs F3-förare.
Under höstens avslutande tävlingar har det dock varit Fortecs värsta konkurrent-team, Carlin Motorsport, som haft bäst fart på sina bilar. Tidvis har Carlin Motorsport fyllt hela prispallen och i helgens säsongsfinal på Donington Park var det återigen tre Carlin-förare i topp, bäst spanjoren Jaime Alguersuari som vann finalloppet och därmed också blev årets mästare.

Bild 362534

Marcus Ericsson testade nyligen GP2, så inför nästa säsong måste han ta ställning om han ska satsa på GP2 eller Formel 3.


För två veckor sedan testade Marcus Ericsson för GP2-teamet iSport och de närmsta veckorna måste Marcus och hans coach, Kenny Bräck, fundera över frågan om Marcus ska köra GP2 eller Formel 3 nästa år.
- Först måste vi utvärdera årets säsong, att bli femma i ett så tufft mästerskap är mycket bra och ger mycket erfarenhet. Så Marcus är väl förberedd oavsett vilken serie vi väljer att köra. Men vi är inte klara att ta något beslut om framtiden ännu. Först när vi utvärderat säsongen finns det något at säga, påpekar Kenny.
Den GP2-test som Marcus körde på Paul Ricard-banan i södra Frankrike gick enligt Kenny Bräck mycket bra.
Han gjorde ett bra jobb, han körde fort och framför allt lärde han sig mycket kvickt hur en sådan racerbil fungerar. Och det var just för att lära sig han var där, men återigen; Vad Marcus gör nästa år finns det inget beslut på ännu.