KONCEPT: Mercedes BlueZero visar nästa A-klass?

Mercedes ska visa inte mindre än tre olika BlueZero konceptbilar på Detroit-salongen i januari. E-Cell, F-Cell och E-Plus har lite olika tekniska lösningar men alla...
Annons

Mercedes ska visa inte mindre än tre olika BlueZero konceptbilar på Detroit-salongen i januari. E-Cell, F-Cell och E-Plus har lite olika tekniska lösningar men alla använder elmotor för drivningen. Designen på konceptbilarna sägs vara ett tidigt smakprov av nästa generation A- och B-klass.

KONCEPT: Mercedes BlueZero visar nästa A-klass?

Alla de tre konceptbilarna har samma drivpaket med en elektrisk motor på 120 hk som driver framhjulen. Men mest spännande är kanske designen – är detta nya A-klass och B-klass? KLICKA FÖR STÖRRE

Det är våra tyska kolleger på auto motor und sport som fått förhandsinformation om tre konceptbilar som Mercedes ska ställa ut på Detroit-salongen, NAIAS, i mitten av januari.
De tre bilarna har lite olika tekniska upplägg. BlueZero E-Cell är en renodlad elbil med litiumjonbatterier och elmotor på 120 hk (90 kW). Mercedes uppger att körsträckan är 20 svenska mil bara två timmars laddning (knappast ett vanligt vägguttag, alltså).

KONCEPT: Mercedes BlueZero visar nästa A-klass?

BlueZero E-Plus ska kunna köras 20 mil på en laddning, som ska kunna ske på bara två timmar. Det låter som många ampere?

BlueZero E-Plus har samma drivpaket som E-Cell men kompletterar med en 67 hk, trecylindrig motor som hämtats från Smart Fortwo. Förbränningsmotorn används för att ladda batteripaketet och det förlänger körsträckan till 60 mil. Med lite mindre batteripaket begränsas elmotorns körsträcka till 10 mil.
BlueZero F-Cell använder också det elektriska drivpaketet från E-Cell men här är det vätgas och en bränslecell som står för laddningen av batteripaketet. Bränslecellen räcker för en körsträcka på 64 mil. Enda utsläppet från vätgasen är vatten.
På Detroit-salongen lär vi få reda på mer om bilarna och de tekniska detaljerna. Då får vi också se hur mycket "koncept" de är, enligt våra tyska kolleger är bilarna nämligen det första tidiga smakprovet på hur nästa generation A- och B-klass kommer att se ut.

KONCEPT: Mercedes BlueZero visar nästa A-klass?

KONCEPT: Mercedes BlueZero visar nästa A-klass?

Annons
Annons
Rulla till toppen