Undrar du vad Christian von Koenigsegg tänker?

I en exklusiv intervju med auto motor & sport talar han om pengar, de hemlighetsfulla finansiärerna och framtidsteknik. ”Om ett drygt år kommer Koenigsegg-gener i...
Annons

I en exklusiv intervju med auto motor & sport talar han om pengar, de hemlighetsfulla finansiärerna och framtidsteknik. ”Om ett drygt år kommer Koenigsegg-gener i nya 9-5, vi jobbar på en pneumatisk hybrid: inga batterier, billig och sportbilsprestanda! Och nya 9-3 har vi stora planer för…”

Undrar du vad Christian von Koenigsegg tänker?

auto motor & sports chefredaktör, Alrik Söderlind, har fått en exklusiv intervju med Sveriges just nu hetaste företagsman – Christian von Koenigsegg.

I nummer 19 av tidningen berättar Christian vo Koenigsegg i en exklusiv intervju med auto motor & sports Alrik Söderlind om framtidsteknik, sina tankar om regeringen, pengar och den psykiska pressen.
Om finansiärerna Augie K Fabela, Bård Eker och Jan Åke Jonsson säger han bland annat så här:
”Jan Åke ska vara kvar som VD. Jag, Bård och Augie ska vara fria radikaler som stöter in där vi kan göra nytta, röra om i grytan.”
Om tekniken i framtida Saab-bilar är han extremt hoppfull och entusiastisk.
”Vi arbetar hårt med tekniken med kamaxelfria motorer. Det ger stora möjligheter att sänka förbrukningen, vikten och även priset. Tillsammans med en trycktank kan vi göra en prestanda-hybrid som…”
Men Christian berättar också vad han vill göra med Saabs varumärke:
”Sverige har flest uppfinningar per capita i världen, det ska vi spinna vidare på. Vi har ett brett gräsrotsstöd från Saabkunder och vi ska vara rädda om dom. Kanske blir det prestandaversioner typ ’By Koenigsegg”. Men det återstår att se. Saab ska ett relaxat varumärke, lite mer low key jämfört med BMW.”

Undrar du vad Christian von Koenigsegg tänker?

Läs unik intervju med Christian von Koenigsegg i nummer 19, finns i butik nu.

Om formgivningen:
”Av förbrukningsskäl kommer de se väldigt annorlunda ut, men utan att kompromissa med utrymmena.”
Ser han sig som en långsiktig ägare till Saab?
”Vi går in för att bygga upp något fantastisk med Saab på lång sikt. Förebilden är BMW-familjen Quant. Utesluter vi en börsintroduktion? Nej inte nödvändigtvis, men inte för att sälja av. Min tanke är…”
Att Christian inte ser Saab som en av världens största biltillverkare eller att han siktar på F1 kommer knappast som en överraskning: men däremot när han faktiskt en liten dröm om en rally-satsning.
”Om några år skulle man kunna göra något inom rally, det känns som en naturlig Saabgren, där finns rötterna:”

I nummer 19/09, som finns i butik nu, läser du den sex sidor långa intervjun.

• Eller varför inte köpa hela numret som digitaltidning. Det kostar bara 29 kronor och du kan läsa direkt. Klicka här!

Annons
Annons
Rulla till toppen