Saab: Inga nyheter är goda nyheter

Förhandlingarna mellan Saabs ägare General Motors och de två kvarvarande budgivarna fortsätter. Någon information ges dock inte och frågan är om GM alls lät sig...
Annons
Annons

Förhandlingarna mellan Saabs ägare General Motors och de två kvarvarande budgivarna fortsätter. Någon information ges dock inte och frågan är om GM alls lät sig påverkas av helgens världsomfattande manifestationer för Saabs överlevnad.

Saab: Inga nyheter är goda nyheter

Manifestationer för Saabs framtid pågick runt om i världen under söndagen, som här i Stockholm. Men frågan är om GM låter sig påverkas? KLICKA FÖR STÖRRE

Det finns ett gammalt klokt talesätt som säger att "inga nyheter är goda nyheter." Med det menas att hade något negativt hänt så borde man fått reda på det – inga nyheter blir därmed ett kvitto på att situationen inte är så dålig som man befarar.

Från General Motors kommer ingen information om den pågående, eventuella försäljningen av Saab. Nedläggningsprocessen har startat och de så kallade "likvidatorerna" började sitt arbete i förra veckan, vilket innebär att företagsledningen är frikopplad från sitt operativa ansvar. De uppgifter som sipprar ut från Trollhättan pekar dock mot att likvidatorerna mest verkar att informera sig om företaget, några konkreta exempel på nedläggning syns inte till ännu.

Saab: Inga nyheter är goda nyheter

GM kan lägga ner Saab utan att riskera allt för mycket negativ publicitet på hemmaplan.

Enligt de knapphändiga uppgifter som kommit från de två kvarvarande budgivarna – Spyker Cars och Renii Capital – fortsätter förhandlingarna med GM. Eftersom måndagen var helgdag i USA kan det komma ett besked från GM idag tisdag, i så fall på eftermiddagen.

Söndagens manifestationer för att stödja Saabs fortsatta existens pågick på ett 30-tal platser runt om i världen. Sammanlagt handlade det om cirka 5.000 bilar som körde i konvoj och det finns gott om bilder och information kring detta hos SaabUnited.com, se länk här.

Det viktigaste syftet med manifestationerna var att påverka GM:s ledning att trots allt låta Saab leva vidare hos en ny ägare, istället för att läggas ner. Men tyvärr drunknade Saab-information i USA, där medierna hittills varit fullt upptagna med att rapportera från det jordbävningsdrabbade Haiti. Saab-manifestationen uppmärksammades lokalt och nationellt runt om i världen, men knappast alls hos de större nyhetsbolagen eller tongivande motorsajterna i USA.

Annons
Annons
Rulla till toppen